В скандална реч за 6 май Радев забрави военните моряци

0
4360
Радев
Президентът Румен Радев

Президентът с нови политически нападки в Деня на храбростта

Президентът Румен Радев забрави българските военни моряци в словото си Деня на храбростта и празника на Българската армия.

В отново политизираната си реч, произнесена от коридорите на „Дондуков“№2 държавният глава заяви: Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, силна и благоденстваща България. Проснати бяха военните матроси, боцманите и капитаните и адмиралите от военноморските сили.

В изявлението на Радев, публикувано на сайта на президентството, няма и дума за военните моряци.

Иначе Радев не пропусна да политизира поредният празник, като заяви, че придобиването на съвременно въоръжение е крайно необходимо, но то трябва да става при рационални и ясни критерии и процедури и единен подход към видовете Въоръжени сили. Затова решенията за националната ни сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците.

На хората направи впечатление, че президентът и върховен главнокомандващ на армията не е уважил нито една от демонстрациите на формированията на армията и ВМС по случай празника-парадът на курсантите от Военния университет във Велико Търново, демонстрациите на военните моряци край Варна или тези на пилотите от ВВС на базата в Граф Игнатиево, чийто командир е бил той. Докато военният министър Каракачанов бе във Велико Търново, а премиерът Борисов бе на демонстрации на Силите за специални операции на БА на полигона в Црънча.