От АПИ потвърдиха думите на Нанков: 500 млн. лева трябват за спешен ремонт на 100 км. магистрали

0
184
Снимка: „Автомагистрали”

Бившият министър предупреди, че Шишков се готви да раздава пари за ремонти

Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на „Хемус”, „Марица”, „Тракия” и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева.“ Това обяви в неделя пред бТВ председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа“, добави Ангелов.

Преди броени дни кандидатът от ГЕРБ Николай Нанков, който е и бивш регионален министър, предупреди във Враца, че се готви крупно раздаване на пари от страна на служебния министър Иван Шишков. Той обвини служебните кабинети на Радев и редовния на Кирил Петков, че за две години не са построили „дори и сантиметър“.

Той обвини Шишков, че иска да даде 600 млн. лв. на конкретни фирми за основен ремонт на пътища, там където няма нужда.

Защото „Промяната“ ни донесе и нулев, абсолютно никакъв контрол относно претоварването на тежките камиони. И той иска да направи за над 600 милиона лева ненужни основни ремонти на магистралите. Тези пари трябват за други пътища, в това число и в Северозапада. Докато гърми „бомби“ и прави манипулации по телевизиите, се извършват нарушения за стотици милиони левове. Такова нарушение е с пътя от Ботевград до Мездра, за който ние полагахме денонощни усилия да е готов до края на 2022 година. Разплаща колосални суми по договорите, които уж според него бяха порочни, незаконни и т.н. – вече почти 2 млрд. лв. И още, и още…“, каза още Нанков по отношение на Шишков.