Да помогнем на детето на загиналата от коронавирус учителка!

0
96
Снимки: фейсбук

Нека тази енергия и доброта прелеем в нова добра инициатива и организираме фонд за помощ на деца, загубили родителите си в борбата с Covid-19!

Петър Велков

Петър Велков, фейсбук

Учителят Петър Велков организира кампания за набиране на средства за 12-годишно дете, чиято майка стана жертва на коронавируса. Учителката от Севлиево работеше в Средно училище „Васил Левски“.

Здравейте, Пиша Ви с прекрасна новина – бащата на 12-годишното детенце е жив и здрав!

Информацията, която беше разпространена по някои медии, а също така и от учители и родители от града, се оказа некоректна. Последните дни ми писаха много хора с призив да помогнем и с потвърждение, че детето е кръгло сираче. За щастие по една или друга причина тази информация не се оказа така. След детайлно и трудно проучване от моя страна стигнахме до опровержение.

Чух се с кмета и бащата преди минутки. Имахме емоционален, тежък разговор през сълзи с бащата. Той има нужда от финансова помощ, защото няма средства, за да осигури нормален живот за детенцето. Говорихме и за всякаква психологическа, материална и друга подкрепа за детенцето, за която да предоставим в този тежък момент… Ще поддържаме връзка.

Няма по-важна новина от тази – защото, каквато и помощ да бяхме осигурили – финансова, психологическа, материална, такава на всякаква подкрепа и на осигурени възможности, нямаше как да замени семейния уют. За съжаление, майчината обич няма да я има, но се надявам, че това детенце ще стане прекрасен човек, какъвто е била майка му.

Искам да благодаря на стотиците хора, които ми писаха и споделиха публикацията:

1) Обикновени граждани от всяка сфера, които ми писаха с желание да се включат. Включително хора, които в момента споделиха, че нямат средства, но биха отделили 10-20 лв. другия месец…
2) Представителите на фондации, за да реализираме кампанията, а дори и политици.

Всички показаха, че когато има някаква трагедия и желание да направим добро, то може да се случи и да ни обедини.

Предлагам:

1) Всеки изявил желание да помогне, може да го направи на сметката на бащата и чрез други начини, които ще обсъдим с бащата и ще Ви пиша.
2) Тази енергия, която беше впрегната, да прерасне в кампанията и дарителска сметка за нуждаещи се деца и семейства, загубили битката с COVID-19 – независимо дали са учители, лекари или други. За целта отново ще имам нужда от правна и организационна подкрепа от фондациите. Пишете ми, моля!

Извинявам се, ако има някой засегнат от това, което се случи. Първоначалната информацията беше предадена от хора от града (родители и учители), както и от медиите. Затова, след призиви и на няколко приятели, решихме да задействаме организацията на кампания с обикновен пост за подкрепа и информация от хора, които са го правили, за да можем и ние да го случим. За часове всичко се разрасна много бързо, което показва, че имаме все още сърца!

Нека тази впрегната енергия и доброта да я прелеем в нова добра инициатива и организираме цялостен фонд за помощ на деца, загубили родителите си в борбата с Covid-19!

Данни за сметката на бащата:
Керим Хасанов Гедиков
ЦКБ АД Клон Севлиево
IBAN: BG24 CECB 9790 40H9 3796 00

С благодарност,
Петър Велков