Актьор от Габрово към колега протестър : Когато не идваш на работа, те уволняват

0
219
Стоян Руменин

Никой не го вълнува, че си решил да прекараш времето, за което ще получиш заплата срещу свършената от теб работа (в случая такава липсва), на протестите в София

Стоян Руменин – актьор в ДТ „Рачо Стоянов“-Габрово

Актьорът Стоян Руменин скочи срещу манипулациите на бившия си вече колега Даниел Михайлов, който се жалва по телевизиите, че е уволнен от габровския театър, защото ходел на протести. Ето поста на Руменин във Фейсбук :

Тъй като моя бивш (вече) колега Даниел Михайлов разпространява подли лъжи, чрез които уронва престижа на театъра в който работя – аз нямам причина да търпя тези нелепи, безумни и неадекватни изказвания по адреса на работното ми място.

Дани, първо – когато не отидеш на работа и дори не си предупредил за това, получаваш предупреждение. Второ – когато се повтори и потрети, те уволняват. И трето – когато това стане, взимаш си багажчето и отиваш някъде, където биха търпяли такова поведение.

Но се съмнявам в друг театър да го търпят. Никой не го вълнува, че си решил да прекараш времето, за което ще получиш заплата срещу свършената от теб работа (в случая такава липсва), на протестите в София. В театъра, братко, получаваш заплата срещу работа. Както във всяка друга сфера!

Обаче да лъжеш, да уронваш престижа на ДТ „Рачо Стоянов“, извинявай, но не ние постъпваме неколегиално, че не те подкрепяме. Театърът е кауза и с такова отношение към работата си и манипулация чрез статии, доказваш, че не си достоен да си част от нея.

Пожелавам ти поне да станеш известен с това и да имаш шанса да те вземат някъде другаде. Ама да знаеш – ходи на репетиции редовно, защото и от там ще бъдеш уволнен. Успех!

С риск да бъда намразен, ще се обърна към останалите колеги от гилдията – вместо да вярвате на всичко, което четете и гледате, и да разпространявате тези жалки лъжи, моля Ви, МИСЛЕТЕ!