Депутат от ГЕРБ: Отказвам да връщам държавата в ръцете на олигарсите и престъпниците!

0
125
Младен Шишков

На изборите хората ни казваха: Не подавайте оставка !

Младен Шишков, депутат от ГЕРБ, Фейсбук

Уважаеми български граждани,

Скъпи приятели!

Днес бях „приклещен“ от репортер на едно любимо за мен предаване. За съжаление след един сценичен плонж изгубих доверие към тази институция. Да, до момента на плонжа, за мен беше институция.

Както и да е. Репортера беше добронамерен, въпреки че не знам как ме е подредил в монтажа. Няма и да погледна. Но не това е темата.

Темата е въпроса който ми зададе – „Колко човека трябва да излязат на улицата, за да подаде Борисов оставка?“. Съвсем първосигнално и искрено му отговорих, че не мога да определя такова число.

Просто не се бях замислял. Днес обаче, след поредицата от бурни събития останах малко с мислите си и прехвърлих няколко числа.

През 2017-та година ГЕРБ печели доверието на почти 1,2 милиона български граждани! В никакъв случай не искам да прозвучи самонадеяно или самохвално, но ще спомена още някои данни, които касаят мен лично.

През 2017-та индивидуалните предпочитания за мен бяха почти 3800. Две години по-късно, по време на изборите за Европейски парламент, бюлетина с моя номер подчертаха почти 13000 български граждани! Няколко месеца по късно ГЕРБ печели категорично местните избори. Увеличава броя на кметовете и на общинските съветници.

Това са числата. Вие кажете колко човека трябва да излязат на улицата, за да омаловажат волята на всички тези хора. Какво се промени от тогава?

По време на кампанията през 2017-та година проведох над 100 срещи. На всяка, абсолютно на всяка среща хората ми отправяха едно искане – „Правете каквото ще правите, но повече не подавайте оставка! Подадете ли оставка – не искаме повече да търсите нашата подкрепа“. Тези думи ги чух поне 100 пъти!

Скъпи приятели! Заедно с вас сме печелили много битки. Вече не им знам точния брой. Не приятели, симпатизантите на ГЕРБ не са мутри! Симпатизантите на ГЕРБ не са числа. Не са имагинерни единици.

Защото всеки, който е работил с мен на изборите, всеки който е подал гласа си за нас, знае че тези резултати бяха постигнати с много труд, много срещи и най-вече – много работа през последното десетилетие! Всеки от тези хора знае, че гласа му не е купен, а е спечелен честно и почтено!

И аз няма да ви предам. Ние няма да ви предадем. ГЕРБ няма да ви предаде.

Отказвам да връщам държавата в ръцете на олигарсите и престъпниците! В ръцете на онези, които предпочитат хаоса пред правилата. В ръцете на онези, които са съветвани от топлите страни! Не затова се борим вече 13 години. Не затова сме лишили семействата си от присъствието себе си. Не затова сме се отрекли от личните интереси в името на общата кауза. Каузата ГЕРБ. Никой не може да ни я отнеме с лека ръка.

Приятели, заедно с вас ще преминем и през тази криза. Убеден съм. Защото ГЕРБ не е партия еднодневка. Защото ГЕРБ построи нова, модерна България! Защото ГЕРБ държи вече десет години БСП, ДПС и всички наследници на ком партията вън от властта!

Пиша тези редове, не защото се боя да изгубя „топлото си местенце“, както иронизират някои. Живял съм без депутатска заплата, ще продължа да живея и без нея. Пиша ги, защото България тръгна по правилния път. Пътя на европейското развитие. Пиша ги защото ме боли. Боли ме като гледам, как шепа престъпни субекти с лека ръка искат да унищожат всичко постигнато.

Уважавам правото на младите да искат още и още! Така трябва – те са нашия лакмус. Но мили млади хора – след опиянението следва отрезвяване. Животът не е цветя и рози. Животът е битка. Ежедневна битка!

Приятели, заедно можем. Заедно ще успеем!

Бъдете живи и здрави!

Бог да пази България!