Мирчев-Борисов. Двойният стандарт на „борците срещу фашизма“

0
837
И днес има активни борци срещу фашизма.

За едни може, за други не

По време на комунизма имаше „активни борци срещу фашизма“, които получаваха привилегии и бяха правоимащи. Днес, при демокрацията, пак има активни борци срещу фашизма. И затова те получават грантове и дебели пачки от чуждестранни фондации.

Те се борят активно, но с двоен стандарт. И избирателно.

Днес стана ясно, че червеният професор Михаил Мирчев, бивш кандидат за кмет на София от БСП, е обект на гнева на десетки студенти, които не го искат за преподавател. Причината, според тях, е че професорът вместо социология и политология преподавал „академичен расизъм“.

Тези негови неприкрито расистки, ксенофобски и националистически виждания, които са основа на академичната му работа, са причина за изявлението на Студентското общество за равенство при Софийския университет срещу Мирчев. Това у нас се случва за първи път. Студенти да скочат срещу свой преподавател за фашизъм и расизъм.

Много странно, че нито един от щатните борци срещу фашизма не пророни и дума срещу Мирчев. Нито вопъл, нито стон. Тишина. Грантовите издания мълчат. Няма възмутени и огорчени от изпълненията на червения професор, чийто син е депутат от БСП и доверено лице на Корнелия Нинова. Големият „фашист“ се оказа…българският премиер.

Шефката в сайта „Свободна Европа“ Полина Паунова се хвърли с огън и жупел в социалните мрежи срещу премиера, който уж бил цитирал нацисткият надпис на входа на концлагера „Аушвиц“- Работата те прави свободен. С думи умишлено извадени от контекста на изявлението на Борисов. Реално надписът гласи: Трудът те прави свободен. Съвсем „случайно“ в социалните мрежи се включиха като нейни поддръжници и други служители в грантови издания, повтарящи нейната мантра, че „премиерът е прекрачил граници, които не трябва да се прескачат и никой не го е попитал за това“.

Явно „борците срещу фашизма“ решават кой е расист и фашист. И кой не е. За Мирчев може, за Борисов не. Нищо, че професорът прави опити да промива мозъци на млади хора и то доста брутално. Ако видите лекциите му в Ютюб. Грантовите борци са се вторачили в Борисов. Както беше казал един от нацистските водачи Херман Гьоринг: В щаба на Луфтвафе аз решавам кой е евреин и кой не.