Ах, този умник Руди Гела! За голям тарикат се мисли

0
1212
Руди Гела остава без имунитет.

С какво Радостин Василев държи Кирил Петков? Със записи от търговията с депутатски съвести “втора употреба” в апартамента му до Зоологическата градина или с нещо друго?

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Ах, този умник Руди Гела! За голям тарикат се мисли!

Но няма логика за 5 стотинки в паническия му опит да контраатакува искането на Софийска градска прокуратура до главния прокурор Иван Гешев за привличането му към наказателна отговорност.

СГП била съобщила, че му повдига обвинение по чл.143 от НК, един час, след като той бил дал интервю за Нова телевизия, в което нападнал главния прокурор. Какъв жалък смешник!

5Gmedia и Агенция ПИК съобщиха още вчера, че главният прокурор Иван Гешев ще поиска от председателя на парламента Росен Желязков отнемане на имунитета на депутата от ”Продължаваме промяната”.

Преди 3 седмици, на 30 март т.г., градският прокурор Илияна Кирилова заяви в ефира на ПИК тв, в разговор със Соня Колтуклиева, че разследването срещу Радостин Василев е пред приключване. Именно заради това Радостин Василев се е самопредложил за заместник-председател на 49-я парламент, но е бил отхвърлен от парламентарната група на ПП-ДБ. По-сетне Радостин Василев като акт на самозащита, се включи в преговорния екип с ГЕРБ, след всички крясъци за “изчегъртване”; след ругатните към Бойко Борисов, че е “мутра” и “мафиот”; след заканите да направи “граждански арест” на Красен Кралев; след обидите към народните представителки Десислава Атанасова, Теменужка Петкова, Дани Каназирева, Николина Ангелкова; след подигравките към Делян Добрев, че трябва да влезе в затвора ….

11 април 2023 година, Соня Колтуклиева, авторски коментар във Фейсбук, в 5Gmedia, в ПИК, в Tribune, в Breaking: Обвиняват Радостин Василев в престъпление до дни! Ето кой ще бъде първият депутат от 49-я парламент със свален имунитет.

На 30 март, в излъчване “на живо” по ПИК тв, градският прокурор Илияна Кирилова обяви, че вече е към своя край досъдебното производство срещу Радостин Василев, народен представител от коалиция “Продължаваме промяната”-“Демократична България” от 15МИР-Плевен.

“Събрани са доказателства, разпитана е пострадалата… Работи се по делото и предполагам, че колегата ще го приключи в най-скоро време”.

На 7 април, прокурор от Софийска градска прокуратура и съдия от Софийски градски съд са разпитали Христинка Иванова като свидетел срещу Радостин Василев.

По закон подобно действие се предприема когато съществуват опасения свидетелят да бъде заплашен или подкупен, за да се откаже от първоначалните си показания или пък да обяви, че е бил притискан по време на разследването. Показанията, дадени на мини-процеса, са доказателствен материал след вкарване на делото в съда.

Обвинението срещу Радостин Василев е по член 143 от Наказателния кодекс: “който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.”

Очаква се съвсем скоро прокуратурата да внесе искане за сваляне на имунитета на депутата Радостин Василев. Най-вероятно той няма да се подложи на унижението да бъде гласувано в пленарна зала искането на държавното обвинение и сам ще се откаже от имунитета на народен представител, произнасяйки тирада за невинността си от парламентарната трибуна. В случая, няма как, Руди Гела нямам как да обвини в заговор срещу него Бойко Борисов, президента Радев, ДПС, спортната мафия, “злите сили” и лошите журналисти – ще съ̀рба, каквото сам си е надробѝл.

Предисторията: на 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати от “Има такъв народ” напуска партията и застава в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Малко по-късно, на пресконференция, Тошко Йорданов обяви, че Христинка Иванова, депутат от ИТН, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците. Христинка Иванова огласи запис на телефонен разговор с Радостин Василев, в който той я предупреждава, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат как да напусне.

Христинка Иванова пред мен обясни, че една част от записа не е пусната на пресконференцията на 13 юни, а е предадена направо на прокурорите – според нея, там се съдържат недвусмислени заплахи. Тя е била шокирана и стресирана от цялостното брутално поведение на Радостин Василев – той я е принудил, идвайки в София като народна представителка в 47-то Народно събрание, да живее в един и същи ведомствен апартамент на парламента с плевенския депутат Деян Петков, който играе ролята на “момче за всичко”, за да я наблюдава и да докладва на патрона си Руди Гела.

Във взривяващи разкрития пред мен на 16 март, бившият депутат от ИТН и ПП Георги Георгиев свидетелства, че в дома на Радостин Василев, на 10 юни 2022 година, са се водили пазарлъци с Кирил Петков за пари – 500 000 евро на отцепник от четата на Слави. Христинка Иванова е присъствала там, а доколкото знам, е записвала търгашеството и е предала записа на партийния си лидер Слави Трифонов.

Хронологията: на 20 май 2022 година сутринта, Тошко Йорданов обявява пред парламентарната група на ИТН, че Дългия възнамерява да оттегли подкрепата си за коалиционния кабинет. На 25 май “Сердика спортни имоти”, с принципал министъра на спорта, сключва договор за 117 350 лева с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, в която съдружник е майката на Никола Минчев, а Лена Бориславова е била на работа преди да стане началник-кабинет на премиера Кирил Петков.

Така Радостин Василев си капарира с държавни пари водаческото място на “Продължаваме промяната” в Габрово за изборите за 48-я парламент. По време на обсъждането в Националния съвет на ПП всички гласуват срещу него, но Кирил Петков обявява: или приемате Радостин Василев, или приемате моята оставка. На изборите за 49-я парламент Руди Гела пожелава да се върне водач в родния си град Плевен, тъй като листата е по-дълга и желанието му се удовлетворява от Кирил Петков. Заради толерирането на предателя от ИТН, напускат “Промяната” Иван Христанов, Иван Манев и Виолета Иеремиева, както по-рано напуска Яна Балникова.

С какво Радостин Василев държи Кирил Петков? Със записи от търговията с депутатски съвести “втора употреба” в апартамента му до Зоологическата градина или с нещо друго? На 9 април, в общия чат на ИТН, министърът на спорта пише: “При тест за наркотици в МС, поне 5,6 изгарят”. Това поражда съмнението, че е заснел прословутите оргии с “пици с кристали” в кабинетите на Министерски съвет и така шантажира Кирил и Лена.

… Утре започва работа 49-то Народно събрание. Какви ли срамни тайни ще изплуват от тинята за депутатите, ако прокуратурата спре да кротува и се активизира?!