Атлантическият съвет: Време е МвнР да реагира адекватно на провокациите на руското посолство

1
383
Снимка: фейсбук

Тяхното изявление е подигравка с държавата ни !

Атлантическият съвет на България реагира остро на изявленията на руското посолство в София по повод отстраняването на шефа на разузнаването Атанас Атанасов. Ето какво написаха атлантиците:

Време е вече МВнР да реагира адекватно на провокациите на руското посолство! Чашата преля.

Това изявление е подигравка с българската разузнавателна общност и в крайна сметка – с държавата ни!

Правителството може и да е уволнило бившия вече ръководител на Държавна агенция „Разузнаване“ по своя инициатива, но би било недопустимо да пропусне да реагира официално на това скандално поведение от руска страна. Може министър-председателят и президентът да не одобряват уволнения ръководител на разузнаването, но те са длъжни сега да защитят достойнството на страната ни. Тук въпросът вече не опира само до личността на един човек, а до достойнството на цялата държава. Изоставяйки евентуално бившия вече директор на разузнаването ни на своеволната вербална агресия на руската дипломатическа мисия, това би било знак, че всеки един български разузнавач би бил изоставен от този служебен кабинет.

Вътрешните работи на България се решават тук и не е работа на посолство на чужда държава да се намесва или да си позволява да се държи по този начин.

Ако това остане без реакция, ще считаме, че служебното правителство страда от тежки и непреодолими зависимости от Москва. Или в най-лекия случай – политическата партизанщина и заслепението в омразата му отнемат и елементарната управленска зрялост.

P.S. Каква ли би била евентуална руска реакция, ако подобно нещо се беше случило на техния директор на службата за външно разузнаване, а българската дипломатическа мисия в Москва излезе с подобно подигравателно изявление?