Драги Слави, имаш ли достойнство?

0
529
Слави Трифонов

Как изобщо допускаш с употребата на твоето име и партия да се творят дела̀, за които нямаш никаква представа?!

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Добро утро, Слави, наспа ли се добре? Имам да ти обадя нещо, драги шоумене.

Александър Николов, министър на енергетиката от квотата на “Има такъв народ”, се замеси в чутовен скандал – ето накратко: вицепремиерът Асен Василев обяви, че скандалната Gemcorp, натъпкана с руски капитали, с която правителството подписа меморандум за 1 100 000 000 долара, е била препоръчана от посолството на САЩ и Държавния департамент; обаче Херо Мустафа отрече, но пък снощи Александър Николов рече, че като са били с Асен Василев във Вашингтон през февруари, лично Херо Мустафа е вечеряла с тях и с Gemcorp, с което уличѝ наместничката на Джо Байдън в България в лъжа. Ха, да видиш сега! Българските национални интереси се предават/продават едновременно на Русия и на Америка?!?!

Теодора Генчовска, министър на външните работи от квотата на “Има такъв народ”, напоследък не се е замесила в никакъв скандал. Не за друго, а просто защото нея практически я няма и никой за нищо не я пита. Теодора Генчовска не беше на срещата на Кирил Петков с президента Ердоган, Лена Бориславова беше, макар това да е грубо нарушение на йерархията и дипломатическия протокол, но пък закъде е Киро без Лена?! Теодора Генчовска не беше на разговора на Кирил Петков с Лойд Остин, навярно изобщо няма информация какво са се договаряли българският премиер и американският военен министър?! Ти, Слави, имаш ли?

Теодора Генчовска никой не я пита какво мисли за приемането на Северна Македония плюс Албания в Европейския съюз, а теб, Слави, питат ли те?

Коалиционното споразумение беше измислено в мол – търговски обект – та оттогава му тръгна на търговия, по-точно на търгашество.

Драги Слави, кога “съветът на старейшините” – странѝ по коалиционото споразумение, се събра̀, за да умува по кризисните тегоби в тези тежки времена̀?! Май никога.

Драги Слави, как изобщо допускаш с употребата на твоето име и партия да се творят дела̀, за които нямаш никаква представа?! И ти носиш отговорност за това. Пред българите и пред Историята.

След като те призовах: Слави, разгневѝ се! Слави, не позволявай повече да те унижават!, твои депутати и симпатизанти ме потърсиха, за да ми споделят, че съм докоснала оголен нерв – и те чакат ти да се разгневиш и да се опълчиш на “Продължаваме промяната”, защото всеки ден в една власт с инфантилно-измамната компания на Киро-Асен-Лена-Лорер е вреден за “Има такъв народ” и е пагубен за България.

Както е казал един мъдър човек: Достойнството е онази невидима кост, която държи гръбнака изправен.

Достойнството, Слави!