БСП отива на изборите в коалиция с партиите на Румен Петков, Татяна Дончева и Георги Кадиев

0
422
Корнелия Нинова и Румен Петков Снимка: Bulmedia

„Мутрите“ се разпадат

Лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева изненадващо се връща в БСП, съобщава Lupa.bg. Последните 24 часа са водени интензивни преговори между Дончева и шефката на БСП Корнелия Нинова. Нинова предложила Дончева да стане водач на листата във Варна, като й гарантирала сигурно депутатско място, а й обещала и държавнически постове, в случай че червените участват в бъдещо управление.

Източници на сайта разкриват, че раздор между Дончева и председателката на „Мутрите” Мая Манолова не е имало, а просто юристката си е направила сметката, че е възможно гражданската платформа да не намери място в 46-ия парламент. Тя беше водач на движението на редовните парламентарни избори на 4 април, пак от Варна, като от ИСМВ стана зам.-шеф на Народното събрание.

Бомбастичният обрат идва дни, след като Корнелия Нинова обяви, че отваря ветрилото на левицата, за да привлече и част от опозиционерите сега и някои от представителите на люспите на Столетницата.

Информацията гласи, че вече се водят преговори между „Позитано“ 20 и АБВ, като лидерът на партията на Георги Първанов – Румен Петков, вече е разговарял с Нинова да стане първенец на листата в Плевен. В коалицията ще бъде привлечен Георги Кадиев и неговата „Нормална България“.

Така не е изключено БСП да се яви на предсрочния вот в неподозирано широк формат, който да успее да консолидира досегашните политически конкуренти.