Татяна Дончева: Какъв лидер е Кирил Петков? Той няма логическо изречение. За 6 месеца не са приели 2 параграфа, а сега щели да приемат 22 закона

0
1599
Татяна Дончева

Тези момчета не разбират от държава и позволяват на ГЕРБ да ги подритва като плажна топка, коментира тя

„Практически няма шанс за съставяне на нов кабинет. Децата от детската градина от ПП са загубили едно камионче и не искат друг да си играе с него. Те са толкова опитни и празнословни, колкото Явор Божанков от БСП. Реакцията на ПП е като на Слави Трифонов от миналата година. Не е сериозно да поставяш условието Бойко Рашков да е шеф на КПКОНПИ, за да подкрепяш ново правителство“, коментира пред БТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева .

По думите ѝ, ако Радев беше дал мандата на ДБ, е щял да бъде обвинен в дребнавост.

„ПП изгърмяха първия мандат с доста елементарно и левашко подхождане. Тези хора искат като Слави Трифонов – всички да са „за“ техните предложения. Когато си търсиш гласове, трябва да имаш гъвкав подход. 6 месеца управляваш без програма и като се сурна правителството, се сетиха, че им трябвала. За какво им е?

Миналата година на дневен ред беше Слави Трифонов, когато хората му даваха доверие, защото не вярваха, че той не може, а за нас беше ясно още от първия ден, че е така. Същата сценка ще се случи и с ПП. Младите виждат себе си във връстниците си във властта. Има и възрастни, които може да са баби и дядовци на „промяната“ и казват „нека да ги оставим младите“, допълни тя, като подчерта, че това нещо го е виждала при Жан Виденов.

„Какъв лидер е Кирил Петков? Той няма логическо изречение. За 6 месеца не са приели 2 параграфа, а сега щели да приемат 22 закона за плана за възстановяване. Знам го от кухнята – тези момчета не разбират от държава и позволяват на ГЕРБ да ги подритва като плажна топка.

Законите им се пишат от няколко адвокатски кантори. Къде е казано, че може така? Назначаването на Бойко Рашков в КПКОНПИ е само неистовото желание да го махнат от МВР. Тези момчета и момичета са класически пример за деца, които много си играят на компютъра и виртуално садят домати. Освен да предизвикват у мен смях, се сещам за Тодор Живков и за фразата му „приземяване, приземяване, приземяване“. Тези хора ще ни докарат до продоволствена криза“, категорична е Дончева.