Десислава Атанасова: Чакаме дали БСП ще ни поканят на лидерска среща

0
52
Десислава Атанасова Снимка: кадър/архив

Румен Христов предупреди да не се очаква подкрепа от СДС за левицата

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще прецени какво ще е поведението ѝ, след като станат ясни действията на БСП, заяви в Русе председателката на групата Десислава Атанасова, цитирана от БНР

Атанасова коментира с продължение на арабската поговорка, използвана от лидера на социалистите Корнелия Нинова след срещата с президента: „Когато дойдат трудни времена, решението е в това да имаш търпение“.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС обаче внесе провокативен елемент и каза:

„Имайте търпение да изчакаме дали Националният съвет на БСП, когато се събере, ще реши да покани на лидерска среща някои от лидерите на парламентарните групи, в това число и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние казваме, че има необходимост от лидерска среща. Винаги има нужда от разговори, не говорим за преговори. Винаги има нужда от разговори, особено когато касаят бъдещето на държавата ни“.

Лидерът на СДС Румен Христов обаче бе категоричен:

„Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи“.

Обяснението на ГЕРБ-СДС защо все пак третият мандат бе връчен на БСП, е, че това е естествено продължение на работата на служебния кабинет, в който присъстват кадри на социалистическата партия и прозира желанието на президента Радев да не се състави редовно правителство.