Михаил Миков: БСП губи доверие

0
213
Михаил Миков Снимка: архив

Очевидно Нинова не се чувства отговорна за този резултат на изборите, коментира бившият лидер на партията

„Подаването на оставка е поемане на отговорност. Очевидно Нинова не се чувства отговорна за този резултат на изборите. БСП се движи по път, с който губи доверие и се превръща в част от статуквото. Загубихме политическа идентичност. Основна линия на ръководството в последните години бяха вътрешнопартийните битки и постоянни обвинения“, коментира пред Bulgaria ON AIR бившият лидер на партията Михаил Миков.

Той посочи, че Корнелия Нинова обича да манипулира и не посочва имена, а с изключение на Гергов всички в партията са обвинявани общо. Премълчават се имена, защото не могат да бъдат намерени доказателства за обвиненията, смята Миков.

„Партията беше превърната в лидерска, в авторитарна. След такъв изборен резултат веднага трябва да бъде свикан конгресът. В днешния парламент в голяма част е представена десницата – ГЕРБ, „Демократична България“, „Има такъв народ“, категоричен е Миков.

„Нинова постоянно твърди, че ГЕРБ има своите хора в БСП. Нека да се кажат имена, а не с недомлъвки, защото се лепи етикет на цялата партия. На нови избори резултатът ще бъде горе-долу същият. Не наблюдавам сериозен анализ в БСП на това, което се случва. Страхувам се, че БСП няма да се върне на втората позиция след новите избори“, каза още той.