Кирил Добрев: На рождения ми ден идват повече хора, отколкото гласуват за някои от БСП

0
70
Кирил Добрев Снимка: фейсбук

Той обяви, че е подал жалба в прокуратурата, защото са му позволили да присъства, но не и да гласува на последния пленум на БСП

Кирил Добрев обяви, че е подал жалба в прокуратурата, защото са му позволили да присъства, но не и да гласува на последния пленум на БСП. Аз съм член на БСП, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да изпълнявам своите функции като такъв, посочи той.

По-рано днес председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. Поводът е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Нинова коментира, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП.

Кирил Добрев обясни, че след като е бил изключен от БСП, съдът е открил нарушения и го е върнал като член на Националния съвет на партията, посочва БТА. На последното заседание на Националния съвет първо, нямал есемес да присъства, второ, не фигурирал и в списъка, по думите му, по нареждане на организационния секретар Борислав Гуцанов. Георги Свиленски обяснил, че причината е техническа. „Тогава се включи г-жа Алексова и обясни на микрофона, че всъщност законите в страната не важат в БСП. И г-жа Нинова ме помоли, че мога да остана така като гражданин на заседанието на Националния съвет, но да не участвам в гласуването. Единственото нещо, което остава на човек, на който са му нарушени правата, е да подаде жалба в полиция и в прокуратура“, коментира Кирил Добрев.

Според него Нинова се опитва да отклони вниманието от актуалните въпроси. „Г-жа Нинова трябва да обясни на своите партийни членове и симпатизанти, пък и на цялото общество защо само за една година успя да загуби 800 хиляди гласа, защо превърна една силна партия, претендираща за властта, в петоразрядна политическа сила“, коментира Добрев. Според него Нинова трябва да обясни и защо е избрала за председател на предизборния щаб „човек, който занули БСП във Варна“.

Добрев каза, че последната седмица това ръководство е подало ново заявление да бъде заличен като член на Националния съвет на партията, с което желаят да не участва в заседанието в събота. Вместо да се занимават да печелят гласове, те подават нови жалби, коментира Добрев. Докато дишам, ще бъда част от БСП и никой не е в състояние да ми забрани да участвам в работата, заяви той.

Относно обвинения, че вътрешната опозиция в БСП не е помагала в кампанията, Кирил Добрев каза, че е участвал във всички срещи в квартал Нови Искър, лепил плакати на г-жа Нинова и раздавал брошури и листовки.

„Нинова трябва да обясни, защо избра за шеф на предизборния щаб човек, който занули БСП във Варна. БСП във Варна е с най-ниския резултат от всички области. Няма да позволя да ме ръководят лузъри, хора за които гласуват шепа хора и на рожденият ми ден идват повече хора отколкото гласове получават и никой не може да спре възможността да бъда част от БСП и да преживявам всички проблеми на БСП“, коментира още той.