„Парашутисти“ от „Позитано 20“ скандализираха червените в 24 МИР – Сердика

1
507
Нинова и нейните парашутисти продължават да предизвикват скандали в БСП.

Драмите около „аватарите“ на Корнелия Нинова в социалистическите листи продължават

Скандалите и недоволството от инсталацията на “аватари” на Нинова като водачи на листи за изборите на 11 юли не спират. Този път обект напрежение и демобилизация заради „наредени“ в челните места в листата стана столичния 24 избирателен район, съобщава BGReporter.info.

За водач на листата на БСП в Сердика на 25 май е определен от НС на БСП Георги Свиленски. А втори е Ленко Петканин – нареден от хората на Нинова и Свиленски по време на градската конференция на 27 май.

Георги Свиленски, беше председател на предизборния щаб на БСП. Видяхме до какво доведе това. Сега ни го пратиха водач“, възмущават се дългогодишни партийни членове

Свиленски е бивш съпруг на сегашната жена на Румен Радев. По време на отчетно изборната кампания за така наречения “пряк избор за преседател на БСП“, Свиленски беше и кандидат за председател на БСП – София.

Задачата поставена му то Нинова тогава е била, да корозира доверието в сегашния председател Калоян Паргов и да се опита да овладее градската организация в София – смятат запознати партийци.

След като не успя и в тази задача през 2020 година получи за награда предизборния щаб, където беше поставен от Корнелия Нинова по време на изборите за 45 Народно събрание“, допълват събитията пред BGRreporter.info източници от района.

Припомняме също, че името на бившият съпруг на Радева е замесено и в аферата “Софийски имоти” по която той бе обвиняем, като член на ръководството. През 2014 г., той все още бил заедно с Десислава Радева. Тогава е депутат в 43-тото Народно събрание, а главният прокурор Сотир Цацаров му поиска имунитета. Делото приключва поради изтекла давност през 2017 г., което пък е благоприятен финал за сегашния водач на БСП в 24 МИР.

Ленко Петканин – 2 в листата на БСП в 24 МИР

Вторият в листата – Ленко Петканин е по-умел превратаджия от водача Свиленски.

Петканин успява да разцепи организацията в района. Спас Колев дотогавашен председател е свален. Извадени от състава са Марияна Божкова директор на училище, Веска – доктор, Стоян Шатов бивш зам.-министър. На тяхно място са назначени аватари на Нинова и Петканин.

Името на Петканин е замесено в скандал за близо половин милион лева – пари от “къщи за гости”.

Проверка на BGReporter.info, показа, че вторият е листата в 24 МИР Петканин, има да връща чрез фирмата си „Огняново Спа Рисорт 2012 – Ленко Петканин“, 333 932,52 лв. за изграждане на къща за гости, за развитие на интегриран селски туризъм, кафе-аперитив и спа център.

Скандалът с „къщите за гости“, гръмна около местните избори през 2019 г. Тогава Ленко Петканин лъсна в публикуван „черен списък“ на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) за отнемане на 100% от субсидия на стойност 9 млн. лв. от собственици на хотели и къщи за гости в Югозапада.

С тези „първенци“ БСП едва ли, ще е вече и четвърта в 24 МИР на тези избори, и сминималните си проценти подкрепа – смятат запознати със ситуацията в столичния район.

На изборите проведени на 4 април БСП остана 4 с 21339 гласа. Тогава получи 2 депутатски места. Вероятно идеята е Петканин да стане депутат и така да си подсигури още малко разтакаване покрай парите, които има да връща на ДФЗ“, коментират запознати социалисти.

Въпреки че има да връща крупни суми към държавата, къщата за гости на втория в листата на БСП в 24 МИР Петканин все още работи и предлага услуги, показа наша проверка.