Двама депутати от „промяната“ са в конфликт на интереси. Не са напуснали фирмите си

0
448
парламент
Снимка: архив

Господа, уж се борите за промяна, а пък го карате през просото и без морал или това е примера на лидера ви?

Юлиян Ненчев, областен координатор на „Изправи се.бг“ за Плевен, фейсбук

Юлиян Ненчев

Аз ви казах, че вече не е смешно…

Разглеждам аз търговския регистър и се натъквам на интересни факти за част от плевенските депутати. Едва ли ще ви изненадам, че отново нарушителите на закона са от ПП. Като им е тръгнало от „Просто Киро“ и няма спиране.

Всички народни представители и заемащи позиции в изпълнителната власт имат срок от 30 дни да напуснат участието в управленските органи на търговските дружества. В противен случай се счита за конфликт на интереси.

Та, господин Ivan Hristanov е избран за народен представител на 14.11.2021г. и до 13.12. 2021г. е трябвало да напусне дружествата, в чиито управленски органи участва. Да ама не. Според търговският регистър, същият е част от съвета на директорите на „И Ем Пи Инвест България“ АД (булстат 203120042). Това дружество е собственост на небезизвестния Елвин Вехип Гури, част от кръга около Даниел Лорер.

Почти същото важи и за господин Ivan Manev. Същият е положил клетва като народен представител на 22.12.2021г. В срок до 21.01.2022г. е трябвало да напусне дружествата, в чиито управленски органи участва. Да ама не. Господин Манев е напуснал поста на управител на „МИГОТА“ ЕООД (булстат 203289105) едва на 15.02.2022г. Добре е да се знае, че цялата процедура по смяна на управител и вписване в търговски регистър отнема около 3-4 работни дни.

След като това са явни конфликти на интереси, следват няколко въпроса:

1. КПКОНПИ установили ли са тези конфликти на интереси и предприели са някакви действия?

2. Сезирана ли прокуратурата за установяване на потенциално ощетяване на държавата от страна на господин Христанов, тъй като поста, който заема на заместик министър предполага разпределение на държавни средства, докато дружеството в което участва се занимава с консултации, управление и инвестиции?

3. Сега пак ли ще подходите като „Просто Киро“ – ние подписахме декларация, а пък те кога са го решили и вписали не знаем?

4. Господа, уж се борите за промяна, а пък го карате през просото и без морал или това е примера на лидера ви?

П.П.

Очаквам плевенските медии пак да мълчат, така че ще се наложи да спонсорирам публикацията, за да може повече хора да знаят истината.