Г-н Президент, мъжете на честта поемат вината и подават оставка, страхливците се снишават и чакат бурята да отмине !

0
1083
Снимка: фейсбук/В.Димчев

На това му се вика:“С твоите камъни – по твоята глава!“

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

На това му се вика: “С твоите камъни – по твоята глава!”

Президентът Радев, горд кандидат за втори мандат, обича да държи пламенни речи за върховенството на закона. Той е безпощаден към Иван Гешев и Бойко Борисов, които, според безапелационното му мнение, ерозират държавността.

Ииии… “те ти, булка, шпортваген”! Президентът Радев не е поръчал да се проверят данните в декларациите за съвместимост на кандидат-служебните министри, преди да издаде указа за назначаването им – това е необяснимо и неприемливо за институцията, която оглавява. А, може пък, да си е затворил очите – к’во толкова, няма да забележат.

Президентът Радев неглижира изискванията на Конституцията, заявявайки, че попитал Кирил Петков за двойното му гражданство и останал удовлетворен от неговия отговор:”Нося България в сърцето си”. Похвално, но инфантилно обяснение за нарушаване на основния закон.

Президентът Радев се опита да торпилира Конституционния съд, настоявайки да се прекрати делото за незаконното назначение на Кирил Петков, защото не го беше включил във втория служебен кабинет, т.е. каквото било-било, ту̀ри му пепел и да продължаваме напред.

Достойните офицери, мъжете на честта подават оставка. Недостойните се снишават и чакат бурята да отмине.

Impeachment: Bulgarian crime story, season 2, coming soon.