Лелеее, този развален грамофон, службашът Минеков, изобщо не е добре!

0
786
Гробарят Минеков

Никой не е уволнявал Силвия Великова

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Лелеее, този развален грамофон, службашът Минеков, изобщо не е добре!

В пленарна зала днес сутринта служебният министър на културата говорѝ за бити деца по време на протестите през лятото на 2020 г.. Помните ли?! Това беше един от поредицата гафове на Мая Манолова – тя се възмути, че на “жълтите павета” е повалено дете – оказа се, че това е фотографка-миньонче от Булфото!

Велислав Минеков поиска ГЕРБ да даде обяснения за “уволнението на Силвия Великова”. Не, тя не беше уволнена. Беше преместена в друго предаване, после тогавашният премиер Бойко Борисов обясни, че Силвия Великова му е звъняла 5 пъти, той се застъпи за нея и тя беше възстановена в исканото от нея предаване, въпреки че беше направила непростим гаф – беше съобщила в ефир данните на непълнолетно дете от Пловдив, обвинено прибързано за интерес към сайтове на джихадисти. Николай Кръстев, член на ръководството на БНР, беше наказан несправедливо заради нея.

Веселин Дремджиев, когото искрено уважавам и ценя, не беше уволнен от Bulgaria on air, просто собствениците на телевизията му бяха предложили по-ниска заплата, заради политика на икономии, и той напусна.

Милен Цветков, светла му памет, беше уволняван от няколко телевизии от собствениците им. Сашо Диков напусна Нова, не заради критични предавания, а по финансови въпроси.

Ако оня Трайков, който лани спря тока на софийското метро, пише речите на министъра – спукана му е работата!

Впрочем, спомням си едно участие на “Отровното трио” при Сашо Диков в Евроком – водещият показа лъскаво ателие в престижен столичен квартал и попита как Минеков се е сдобил с него. Сегашният културен министър некултурно се изрепчи и каза, че няма да отговаря на никакви въпроси за имотите си.

Велислав Минеков няма да остане в историята като склуптор, ще остане като политически номад и службогонец.

… “Отровният”, дето носеше ковчезите по “Ларгото” заяви, че бил от тези, които събудили българския народ.

О, да, българският народ един ден се събуди и се отврати от тези, които искаха промяна за лично ползване и я употребиха.