Може ли да говори Теодора Генчовска?

0
774
Теодора Генчовска

Слави Трифонов лети в политическото пространство главоломно надолу, без предпазен парашут

Соня Колтуклиева, фейсбук

Гледам във Фейсбук, че набъбва като безглутенов кекс интересът на публиката по следния въпрос: “Може ли да говори Теодора Генчовска”?

По ирония на съдбата тя е министър на външните работи и още е на свобода – в смисъл, че не е арестувана от “модната полиция” за невъобразимото погазване на елементарните правила на добрия вкус.

Реших да проверя дали Теодора Генчовска може да говори, наистина. Открих нейно интервю в Славчовата телевизия – там тя е представена като експерт по въоръжените сили и отбраната. Оставям настрана, че гълта гласни и говори небрежно-нахакано като гимназистките, които, на голямото междучасие, се крият зад училището да дръпнат по един фас и да си разкажат клюките…

И Теодора Генчовска като цялото президентско войнство: дрън-дрън та пляс за “последните 12 години” – колко била занемарена и неглижирана темата за отбраната. О, Боже! Ама вЕрно ли?!

Аз мисля, че ушите ни проглушиха с “Грипен”-ите и Ф-16, със сделката за изтребителите; с подводниците и с бюджета на армията… то бяха закрити парламентарни заседания, то бяха телевизионни дискусии… Армията беше превъоръжена по натовските стандарти… Та значи, Теодора Генчовска може да говори, обаче – не знам дали не е глуха.

И още нещо важно: “през последните 12 години” нейният ментор ген.Румен Радев беше върховен главнокомандващ; беше командир на Военно-въздушните сили, а втората му съпруга – PR на Военно-въздушните сили; нейният покровител ген. Стефан Янев беше президентски съветник по отбраната и служебен министър на отбраната (2017 г.). Самата външна министърка беше главен експерт към президентската администрация, която се “засече” 4 и половина години с управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Альооо, Теодора Генчовска да не би да твърди, че ген.Радев и ген.Янев по цял ден са чоплели семки на плаца и не са повдигали темата за отбраната и въоръжените сили?! Сакън!

Ей, министрите на негово генералско величие, нямате връзка с главния мозък, ей!

И един тъжен финал… За Станислав Трифонов, просто Слави. Президентът Радев му натресе Теодора Генчовска – тази клета женица е от квотата на “Има такъв народ” в правителството. Нейната вопиюща несъстоятелност ще скандализира обществото все по-често и все по-страшно на фона на международните сътресения с повей на война.

Президентът Радев торпилира гласуването на правителство на “Има такъв народ”. Президентът Радев създаде “Продължаваме промяната”, която направи електорална липосукция на “Има такъв народ” – от първа политическа сила, партията се срина на пето място, за броени седмици, при това без да е била във властта.

Не знам какво има между Румен Радев и Слави Трифонов. Но каквото и де е, то е зловредно за шоумена-политик, който лети в политическото пространство главоломно надолу, без предпазен парашут.