НаШта полиция ги пази! Как Breaking.bg развали омертата в МВР

0
585
Полицайката Буба, снимана в чалготека. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Буба“ и Симона-еманация на разпада на системата на МВР

Стефан Ташев

Публикацията на Breaking.bg от 27 септември т.г. развали „омертата“ в МВР и обърка конците на ръководството. Тогава съобщих, че двама полицаи са ескортирали пияния и дрогиран Димитър Любенов преди той да се забие с поршето си в автомобила на френско семейство на околовръстното шосе. При удара загина френски гражданин, а съпругата му е в тежко състояние в болница.

Патрулът спрял Любенов и вероятно срещу заплащане го е „ескортирал“, но той засилил и се ударил в колата на чужденците. И, че след пристигането на следствените екипи на мястото на катастрофата Любенов се е хвалел как е платил на полицаите 200 лева….

Че за този скандал не е бил уведомен вътрешният министър Иван Демерджиев. А после началниците на полицаите са търсели начин да замажат скандала след историята с Георги Семерджиев, убил две жени на бул. „Черни връх, и униформените служители на реда, които са го „обслужвали“. Само намесата на Софийска градска прокуратура след публикацията на Breaking.bg е развалила „омертата“ в МВР, след което е образувано досъдебно производство и са взети GPS-кординатите на патрулката и записите от камерите.

Вместо да се задейства, вътрешният министър Демерджиев, юрист и адвокат, започна да говори откровени глупости как полицаите „станали свидетели“ на катастрофата, без да уточнява какво точно са правили там.

Ако повярваме на думите на министъра, излиза, че двамата полицаи са се разхождали на чист въздух на околовръстното шосе, уморени от нощното дежурство. И хоп пред очите им катастрофа. Изгледали записите от камерите от прокуратурата заявиха, че след удара патрулката, която карала зад Любенов като охрана!!!??? е дала на заден ход и се е движела така над километър. Тоест полицаите са се опитали да избягат от мястото на катастрофата. Но са били пратени обратно от дежурната част в МВР след катастрофата.

Това са служителите на 6 РПУ Любка Гечева-“Буба“ и Георги Малински. След публикацията ми все пак СДВР се задейства, започва проверка и полицаите са отстранен от работа. А истината е, че началниците в МВР са искали до 30 септември да приключат тихомълком тази каша и на тази дата министър Демерджиев да излезе и да разкаже как се бори с корупцията в системата на МВР. Не се получи. По принцип не се получават тези пиар акции. Особено когато цената е човешки живот.

Добрата новина е, че вътрешното министерство вече има нова звезда. Това е полицайката „Буба“, едната част от злополучния патрул „ескортирал“ Любенов. Разголените и снимки от Малдивите, Дубай и чалготеките шестват във всички медии.

Бубата“ засенчи колежката си Симона, станала известна покрай „полицейския чадър“ над наркодилъра Георги Семерджиев. Снимките на татуираната дама в предизвикателни пози също шестваха тогава в медиите, но „Буба“ я засенчи.

Симона Радева
Симона Радева

Имаме нова звезда. Тогава написах коментар под заглавие „Полицайка или проститутка?“. А всъщност „Буба“ и Симона са еманацията на разпада на системата на МВР. След дългогодишни „реформи“ тя се напълни с „буби“ с къси поли, силикон, татуировки, обеци и напомпани „батки“.

Те са всичко друго, но не и служители на реда. Едните обслужват известен наркодилър, пазят го, носят му стълба да се прибере в дома си след като е убил на място две невинни жени и за награда си мият колите безплатно в неговата автомивка. Другите прибират 200 лева от пиян и дрогиран, за да го ескортират и когато той прави катастрофа с жертва бягат. Както се пееше във „великия хит“ на Веселин Маринов „Нашата полиция ни пази!“. С уточнението, че наШта полиция пази наркодилъри и пияни шофьори, закононарушители и потенциални убийци. А не редовите граждани, които им плащат заплатите с данъците си. Но това няма да попречи утре полицейските синдикати да излязат на протест за по-високи заплати.

След „математическите модели“ за управление на Рашков МВР се превърна в нещо като „дринк енд драйв“. Пиеш, качваш се на колата си, дръпваш една „магистралка“, плащаш на полицаите и те те съпровождат до дома ти.

А на вас, редовите граждани, остава да пресичате по улиците с прибежки и припълзявания, защото не знаете дали на близкия ъгъл няма да бъдете пометени от някой, който наШта полиция пази, защото си е платил.

П.С. По ирония на съдбата Георги Семерджиев и Димитър Любенов търкат нарове в една и съща килия в ареста на Националната следствена служба-НСлС.