Николай Нанков: Бащата на Кирил Петков-Петко получи звучен шамар от екоминистерството

0
261
Постът на Николай Нанков.

Бившите подопечни и на другия “велик еколог” – бившия вицепремиер Борислав Сандов, на практика ревизираха позицията му за магистрала „Струма“

Николай Нанков, фейсбук

Николай Нанков

Бащата на Кирил Петков – Петко, получи много хубав подарък за имения си ден. Най-големият специалист по екологични теми и в частност – по Креснеското дефиле, получи звучен шамар от ресорното министерство.

Бившите подопечни и на другия “велик еколог” – бившия вицепремиер Борислав Сандов, на практика ревизираха позицията му.

Дотук с тяхната експертиза. Поздравления за Националния съвет по биологично разнообразие към МОСВ, който е дал „зелена светлина“ на довършването на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле по вече избраното трасе. Това е най-доброто решение на екоминистерството от година насам. И най-прекия път за повишаване на безопасността на движение в този коварен участък.

Зелените умишлено стопираха проекта с всевъзможни средства – и инсинуации в публичното пространство, и доноси до Брюксел.

Нашият аргумент бе, че да – екологията е изключително важна, но водещ приоритет е съхраняването на човешкия живот. И с много труд и дискусии с водещи експерти и специалисти достигнахме до възможно най-доброто решение.

Все още има шанс строителството на най-тежкия участък от „Струма“ да започне бързо. А когато магистралата бъде завършена, „зелените“ едва ли ще ходят на море в Гърция по обходен маршрут в знак на протест, че няма тунел!