Парите не миришат! Да видим сега кой е бил „прегърнат“ от Бойко Борисов

0
689
На снимката са съдия Методи Лалов, премиерът Бойко Борисов и правосъдният министър Христо Иванов

Г-н Атанасов, лидерът на ГЕРБ не е гнуслив, може и да иска да ви прегърне в името на България, разтърсвана от кризи, трудно възстановяваща се след катастрофалното 7-месечно управление на порочната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Атанас Атанасов, ДСБ: “Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но няма да се случи. Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката.” (Офнюз).

Бойко Борисов не е гнуслив, може и да иска да ви прегърне в името на България, разтърсвана от кризи, трудно възстановяваща се след катастрофалното 7-месечно управление на порочната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН. Но не ми се вярва да понесе лошия дъх, излъчван от политическите оригвания на Атанас Атанасов и Христо Иванов. Затова посочи контактьори – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, много близък приятел на Иво Прокопиев, ментор на “Да, България”.

Да видим сега кой е бил “прегърнат” от Бойко.

Христо Иванов – министър на правосъдието от квотата на ГЕРБ, в кабинета “Борисов 2”; изловен в опасни връзки с Маджо и Пламен Бобоков, личният олигарх на президента Румен Радев.

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета “Борисов 1”, кандидат за президент и кмет на “Средец” от ДБ.

Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок, коалиционен партньор на ГЕРБ.

Радан Кънев, съпредседател на Реформаторския блок, коалиционен партньор на ГЕРБ, евродепутат от ДСБ, инициатор на антибългарска декларация на ЕП, заедно с Елена Йончева, евродепутат от БСП.

Миглена Кунева, съпредседател на Реформаторския блок, вицепремиер и министър на образованието в кабинета “Борисов 2”.

Калина Константинова, вицепремиер от ПП и Божидар Божанов, министър от ДБ – в кабинета “Петков”, бивши платени съветници на Румяна Бъчварова, вицепремиер, министър и депутат от ГЕРБ.

Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет на президента Росен Плевнелиев, издигнат от ГЕРБ, министър в кабинета “Борисов 1”. Асен Василев е получил добър консултантски хонорар от Булгартабак, докато негов сибственик е Делян Пеевски, депутат от ДПС. А пък седящият зад него в пленарна зала Радостин Василев, бивш министър от ИТН (партията на Слави Трифонов, някогашен близък приятел на Бойко Борисов), уредил се след предателство с депутатско място в ПП, е адвокат на ФК “Арда” Кърджали, финансиран от Фуат Гювен, турски бизнесмен, близък до ДПС. Сега, според глашатаите на “Продължаваме промяната”: ГЕРБ и ДПС са им смъртни врагове. Парите не миришат, нали?!

… Щом сте се вторачили така ожесточено в миналото на Вежди Рашидов, надникнете и в собственото си минало. Всеки има право на промяна и катарзис. Но без да се опитва да се изкара целият в бяло с клонка от маслина, без да претендира да има монопол над демокрацията и промяната.