Борисов: Справихме се с 3 кризи през последните 10 години – финансовата, мигрантската и епидемичната

0
290
Снимка и видео: фейсбук

Управляваме по най-добрия начин пандемията, с възможно най-либералните мерки, каза премиерът

България преживя три кризи и трите ги управлявахме с моите колеги по възможно най-добрия начин, заяви премиерът Бойко Борисов в хасковското село Малеево.

Първата беше световната финансова криза и тази в Гърция, втората беше миграционната, сега и пандемията. Ние сме единствената държава, която се справи с миграционната криза, подчерта премиерът.

Управляваме по най-добрия начин пандемията, с възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население и с перфектни доктори, медицински сестри и лаборанти. И в момента ние се справяме най-добре, каза Борисов.

Имаме готовност да изпратим самолет за доставка на ваксини, за да запазим темпа на ваксинацията. Организацията на ваксинацията е перфектна, посочи премиерът.

Той заяви, че в момента се покачват случаите на заразени, но на практика всичко е отворено.

В Холандия днес отварят фризьорските салони. Надявам се на 1 март да отворим и заведенията. Това не значи всички да се юрнем по ресторантите. Ние не задължаваме никого нито да ходи на ресторант, нито на мол. Българите са добре информирани за броя на заболелите, за ваксините. Това е правото на личен избор. Разчитам, че мислещият народ заслужава ние да се отнасяме по този начин – да води нормален живот, коментира Борисов.

Имаме цял март да ваксинираме, това е огромен щит срещу вируса, заяви министър-председателят по повод опасенията за вдигане на заболеваемостта преди изборите.

В Малеево бе и здравният министър Костадин Ангелов, за да види как върви ваксинирането в хасковските села.

Борисов съобщи, че вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде водач на листата в Габрово, а вицепремиерът Марияна Николова ще отговаря в МС за организацията на вота.

Премиерът отбеляза, че приходните агенции да работят добре и затова има пари за ремонти. Борисов бе попитан и за инцидента с 16-годишното момче, което загина след токов удар в София. Той напомни, че столицата има кмет, а прокуратурата извършва проверка на трагичния инцидент.