По-голям капан за България от ново Велико народно събрание няма

0
159
Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Очаква ни най-лошото: московското

Александър Йорданов, фейсбук

По-голям капан за България от ново Велико народно събрание няма. Достатъчно е да помислите логично. Количеството на аматьорите в него ще се увеличи почти двойно. Разходите за тях – също. Срокът, в който това събрание ще работи, ще зависи само от него. А депутатите няма да имат интерес да го разпуснат бързо-бързо и да си загубят привилегиите на „велики“. Могат да мъдрят „промените“ в Конституцията с години. И като си помисля само какви законодателни простотии могат да сътворят!? Ум да ви зайде. През 1991 г. , за да прекрати своя живот 7-то ВНС, бе необходимо 39-народни представители да проведат 10 дневна гладна стачка и стотици хиляди граждани в цялата страна да ги подкрепят. Но тогава нямаше Кауфланд и Била, нямаше молове, частни ресторанти, кафенета, магазини и да се гладува не беше трудно. Това почти бе естествено състояние на българина в периода след „гладната Луканова зима“. А и бензинът беше кът, та нямаше къде много да се ходи. Нямаше още спа центрове, Слънчев бряг и Златни пясъци не бяха презастроени, за пътуване до Гърция трябваше виза.

Сега, когато удоволствията на живота са много и свободата е кажи-речи безгранична, няма лесно да откажете „великите депутати“ от мерака им да депутатстват.

И с „гладна стачка“ те няма да си отидат. Което означава, че започналата с избирането на президента Румен Радев през 2016 година дестабилизация на България, която ескалира рязко през 2020 година с т.нар. протести и последвалите две безплодни за държавата ни години, ще продължи с още по-голяма сила. Хаосът ще стане неимоверен и непоносим. Политическата некадърност ще отбележи нови върхове. Лоша и мъчителна съдба! Но това ни чака, ако се намерят българи, които да се плъзнат по наклонената плоскост на Великото народно събрание. Очаква ни най-лошото: московското.