Правосъдната реформа на 45-ото и 46-ото НС в 5 кратки абзаца

0
313
Христо Гаджев

Но винаги ГЕРБ им е виновен!

Христо Гаджев, ексдепутат от ГЕРБ, фейсбук

Правосъдната реформа на 45-тото и 46-тото НС в 5 кратки абзаца.

06.12.2013 г. Зинаида Златанова внася в НС, от името на кабинета Орешарски, законопроект за прехвърляне на бюрото за защита на лица от МП към прокуратурата.

29-30.01.2014г. – БСП, ДПС и Атака приемат този законопроект на първо четене. От активните днес политици, „ЗА“ са гласували: Борислав Гуцанов, Георги Кадиев, Георги Свиленски, Георги Гьоков, Петър Кънев, Сергей Станишев, Филип Попов и… Антон Кутев и Мая Манолова

26.02.2014 – Законопроектът е приет и на второ четене. „ЗА‘ са гласували: Георги Кадиев, Георги Свиленски, Георги Гьоков, Петър Кънев, Румен Гечев, Филип Попов и… Корнелия Нинова. Законопроектът е също подкрепен от сегашния депутат от ИБНИ – Румен Йончев и сегашния правосъден министър – Янаки Стоилов (днес и двамата са на обратното мнение).

15.09.2021 г. – депутати от ИТН, ДБ, БСП и ИБНИ гласуват законопроект за прехвърляне на Бюрото по охрана на защитени свидетели от прокуратурата, към Министерство на правосъдието (все още не е публикувана стенограмата с поименното гласуване, за да се види дали някой от гореспоменатите го е подкрепил).

18.09.2021 г. – Янаки Стоилов пред БТВ: Връщането на Бюрото по охрана към МП възстановява баланса между съдебната и изпълнителната власт.

Но ГЕРБ им е виновен!