Провалът на Слави и партиите на протеста не може да се скрие с крясъците за полицейско насилие

0
2668
Снимка от миналогодишния протест в София

Защо не чувате и не показвате потърпевшите от метежниците ?

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Слави Трифонов и партията му “Има такъв народ” създадоха правен хаос и окаляха публичното пространство с просташки кавги; не успяха да постигнат съгласие с другите партии от “братството на почтените”- наритаха ги; издигаха и сваляха премиери и министри час-по-час; излъгаха за представянето на Петър Илиев като кандидат-премиер пред преговарящите от ДБ и ИБНИ; хвърлиха се на амбразурата да бранят Петър Илиев за бруталното му интервю по Нова; заблуждаваха обществото с излъскани, захаросани и претенциозни биографии на кандидат-министрите си; първо агитираха Кирил Петков и Асен Василев да им станат министри, после ги анатемосаха; уплашиха се, че ще се обсъжда проваления им проекто-кабинет и напуснаха пленарната зала; предизвикаха конституционна криза; доминираният от депутатите на ИТН и доскорошните им партньори 46-парламент за 4 седмици не произведе нито един законов акт, дори не си избра постоянни комисии; ИТН започна да се свлича надолу и се хвана за пеша на президента, за да почерпи от рейтинга му …

Всичко това не може да се скрие с крясъците за полицейско насилие и свикването на извънредно заседание на парламента.

Не може да се неглижира насилието срещу полицаите!

Всички бяхме свидетели на всекидневното и денонощното ескалиране на агресията на протестиращите и предизвикването на силите на реда – обиждаха ги; замеряха ги с изкъртените жълти павета; хвърляха по тях бутилки; уринираха върху полицейски джипове…

Ами, ако бяха успели да запалят сламата пред полицейския кордон и някой полицай беше обгорял или изгорял?!

Чувате и показвате само едната страна – на потърпевшите сред участниците във “всенародните въстания”. А защо не чувате и не показвате и другата страна – на потърпевшите от радикализирането на метежниците?!

И едните са българи, и другите са българи. И едните имат семейства, и другите имат семейства. И едните имат граждански права, и другите имат граждански права.

Истината не е за лично ползване! Истината е, за да се въздаде справедливост.

Не е справедливо да се използва страданието на протестиращите, за да се громи политическия противник. Животът е колело – утре ще ви причинят това, което днес причинявате на опонентите си; изчегъртването на изчегъртвачите започна…от самите им бивши приятели и обожатели. От всички срещу ГЕРБ, стана всички срещу ИТН, всички срещу всички.

Цяла една държава беше раздрусана и стресирана; не беше съставено правителство; похарчени бяха стотици милиони за избори на 11 юли, за да се докара на власт служебен кабинет на президента Радев, който да “изчегърта Бойко Бирисов”.

Цяла една държава ще бъде още повече раздрусана и стресирана, ще се похарчат още стотици милиони, докато Слави Трифонов остане доволен от резултата. Избори “до дупка” ли?!

Слави Трифонов е отличен продуцент и може да създава шоу след шоу. Само че този път бюджетът на продукцията се плаща изцяло от целия народ. И той някой ден ще поиска сметка.