Ситуацията с мигрантите е кошмарна. Полицаите изнемогват, а вместо тях се налага кметове да ловят нелегални чужденци

0
250
Младен Маринов Снимка: Глас

Виновникът е ясен – лицето Бойко Рашков и неговото управление на МВР

Младен Маринов, фейсбук

Тази нощ до Алдомировското блато край Сливница се е случил поредният инцидент с мигранти, при който отново има жертва, според първоначалната информация на медиите. Отново из пътищата на Софийска област се стига до гонка с полицейски патрул, след като българската граница буквално е „на решето“.

Виновникът е ясен – лицето Бойко Рашков и неговото управление на МВР, което превърна министерството в бухалка срещу политическия опонент и доведе до пълен разпад на системата за сигурност по границата и във вътрешността на страната.

Хората в пограничните райони вече се самоорганизират в дружинки, за да охраняват живота и собствеността си от набезите на незаконните мигранти.

В Софийска област, както и в, уж, най-сигурното място в държавата – нейната столица, катастрофите с участието на превозни средства, които прекарват незаконни мигранти, са всекидневие. В много населени места от Софийска област много мои приятели и бивши колеги от МВР често сами залавят мигранти.

Като баретата Иван Янкулов в Ихтиман. Или като кмета на Вакарел Ангел Павлов. Полицаите наистина изнемогват, а вместо тях се налага кметове като Радо Асенов от Годеч да преследват мигрантите. Просто, защото в Годеч – една гранична община, вече няма районно полицейско управление. Просто, защото Рашков го закри и прехвърли цялата работа на управлението в Костинброд, което, разбира се, няма как само да се справи в тази ситуация. И това беше „мотивирано“ с някакви измислени „математически модели“.

Ето, как некадърното и некомпетентно управление на МВР се превърна в риск за националната сигурност на страната. Още през миналата година, за нас, експертите в сферата на сигурността бе ясно, че разпадът на държавността е най-видим в провала на МВР да се справи с миграционната вълна. Нещо, за което предупреждавахме Бойко Рашков от първия му ден в министерството, когато му оставихме нулев миграционен натиск върху българските граници. Затова днес ситуацията е кошмарна – инцидентът в Алдомировското блато тази нощ, трагедията в Локорско и т.н. Всеки ден са залавяни по-големи или по-малки групи от мигранти във вътрешността на страната.

Този престъпен бизнес се разпространява в българското общество като пандемия, за да стигнем наскоро и до случай на бременна жена-лекар, която превозва незаконни мигранти. Вече трима български полицаи загинаха, докато изпълняваха служебния си дълг в операции срещу незаконните мигранти.

Време е да сложим край на този кошмар и да направим МВР стабилно отново!

Ние от ГЕРБ – СДС знаем как, защото вече сме го правили!

За да спрем бежанската вълна, която залива България, подкрепете ни на 2 април с номер 2 в хартиената бюлетина!