Трети ден властта се вайка, кърши пръсти, сумти, пръхти за заплахите за бомби в училищата, а тая тотална лудост не спира

0
207
МВР министърът Демерджиев и главсека на МВР Петъ Тодоров.

Трети ден цялата държавна машина с целия разузнавателен и разследващ инструментариум не може да парира хибридната атака

Карлос Контрера, фейсбук

Трети ден цялата държавна машина с целия разузнавателен и разследващ инструментариум не може да парира хибридната атака (чист кибертероризъм за мен), свързана със заплахите за поставени взривни устройства в българските училища.

Трети ден властта се вайка, кърши пръсти, сумти, пръхти, а тая тотална лудост не спира. Не, не ни успокоява това, че вероятно говорим за хибридни атаки, а не за реално подготвени атентати. Всяването на страх и паника чрез заплахи за насилие си е също тероризъм. Структурите за сигурност не издържаха теста.

Цялата държава се пощури. Хората с право се стреснаха и се стряскат за децата си, родителите са разтревожени. Бланкетните и уклончиви отговори от МВР не помагат. Че МВР и разузнавателните служби по този казус са в поза партер е ясно. Но не виждаме поне усилие да се пресекат тези хибридни атаки, да се разплете бързо нишката. Имам чувството, че МВР и контраразузнаването съучастват, а не противодействат. Друг е въпросът, че в тези структури служителите от доста време нямат никаква мотивация за работа заради калпави началници и грозно политическо вмешателство в професионалната работа. Настоящото управление не прави изключение.

Време е за радикална реформа и деполитизация на службите за сигурност и обществен ред, така повече не може!