„Великият прелом“ на Рашков се оказа „Велик провал“

0
833
Бойко Рашков Снимка: фейсбук

А едно време какви Демократи за силна България имаше, ех

Стефан Ташев, Фейсбук

Чета глупостите, изговорени от вътрешния министър Бойко Рашков и докарания от Кърджали директор на полицията Станев, по темата с купуването на гласове. Ето цифри за „великият прелом“, качени и на сайта на МВР:

Общият брой на образуваните наказателни производства за престъпления против политическите права на гражданите и за други престъпления, свързани с подготовката, провеждането и приключването на изборите за Народно събрание на 11 юли т.г. към 16 юли е 104 – 96 до 11 юли, още 8 след тази дата. От тях 82 са образувани като досъдебни производства и 22 са започнати като бързи. В СДВР и ОДМВР са образувани и водени общо 91 наказателни производства за престъпления против политическите права на гражданите и 13 – за други престъпления, свързани с подготовката, провеждането и приключването на изборите за НС.

Къде сте правозащитници, които скачахте на подобна статистика със справедливия аргумент, че не е важен броят на делата, а броят на осъдените за тези престъпления ? С влезли в сила присъди. И това доказва колко е ефективна работата на МВР. След криминализирането на купуването на гласове заловените обикновено се признаваха за виновни и по бързата процедура получаваха условни присъди.

В глупостите на Рашков и слугите му няма и дума за осъдени. Вместо това ни съобщават, че били проверени 75 582 моторни превозни средства. Интересно това как влияе на купувачите на гласове? Мълчат правозащитниците, а борците за справедливост от Дай България ръкопляскат на Рашков. А едно време какви демократи за силна България имаше, ех.