Защо няма протести за убийството на аптекарката в Русе както за Виктория Маринова?

0
4353
виктория
Убитата Виктория Маринова. СНИМКА: ТЕЛЕВИЗИЯ ТВН
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Къде са щатните борци за свободата на словото, къде е „боецът“ от Видин?

Тодор Александров

През октомври 2018 година България бе разтърсена от убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Момичето бе пребито, обрано, изнасилено и убито край Дунав. Нападната, докато си прави сутрешния крос.

В хор се надигнаха водещи и щатни „борци за свободата на словото“, правителството на Борисов бе яростно атакувано заради смъртта на Виктория Маринова. Същите щатни борци за свободата на словото“ пробутаха дори на най-реномираните световни медии като CNN версията, че Маринова била най-яростния критик на Бойко Борисов и затова е убита. Подобни фантасмагории продължават да битуват и до днес в доклади на „Репортери без граници“ и подобни организации.

ГЕРБ/СДС

Щатният организатор на протести Георги Георгиев от „Боец“ поведе митинг пред съдебната палата в София. Всяка стъпка по разследването се следеше под лупа, гавреха се с полицаите, дори след скоростното залавяне на убиеца Северин Красимиров, избягал в Германия, това продължи с тезата: „Колко му платиха, за да признае, че е убил журналистката ?“.Смъртта на Виктория Маринова бе използвана за мръсни политически цели и за атаки срещу ГЕРБ и Борисов.

Вчера стана ясно, че друга жена от Русе е жертва на ужасно престъпление. Отвличане, грабеж, убийство и разчленяване на тялото.

Става дума за Еранухи Пехливанян, съпруга на собственика на аптеки „Астра“, общински председател на ГЕРБ-Русе и общински съветник Бедрос Пехливанян. Останки от разчлененото тяло на Пехливанян е бяха открити в река Русенски Лом. Всичко това е неофициална информация, защото по случая мълчат от прокуратурата и от МВР на Рашков.

Мълчат и медиите. Репортажите за ужасното престъпление минаха „под сурдинка“ в телевизиите. Може би защото жертвата е съпруга на общински съветник от ГЕРБ ? Най-вероятно.

Защо, обаче, будната съвест на България не протестира за смъртта на Пехливанян ? Къде са щатните борци за свободата на словото ? Къде е Гошо Боеца да направи един протест пред Съдебната палата в София ?

Маркирам само, че откакто Бойко Рашков е начело на МВР в страната няма седмица без убийства, въоръжени грабежи и телефонни измами. Но това не касае доцентът по наказателно право, той е зает с разкриването на схеми за източване на пари със сакове, чували и куфари. Виртуално, главно с приказки по медиите. По сигнали на Гошо Боеца.

За убийството на аптекарката Пехливанян няма коментари на „експерти по национална сигурност“, „психолози“ и „профайлъри“. Дума няма. Очаквайте тролове на ДБ и фенове на „промяната“ да пускат дълги постове в социалните мрежи от типа „Така и се пада, защото е от ГЕРБ, от мафията“.

Няма я и „будната русенска общественост“. Няма нищо. Тишина.

Това показва цялата трагедия на зомбираното ни от манипулаторите общество. И ако утре Рашков излезе по медиите си и обяви, че всъщност аптекарката Пехливанян се е самоубила, същото това общество ще приеме думите му за чиста монета. И ще слуша продавачите на илюзии и фалшиви новини от кабинета на президента Радев.