Атанас Бобоков остава в ареста

0
27
Атанас Бобоков Снимка: Lupa.bg

Здравното му състояне позволява това, реши апелативният спецсъд

Атанас Бобоков да продължи лечението си от ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд на днешното си заседание. Така той остави без уважение искането на обвинения да бъде оставен без мярка за неотклонение или да му бъде наложена по-лека. Бобоков и защитата му пожелаха това с оглед на влошеното му здравословно състояние, съобщава „Монитор“.

Това е третият опит на бизнесмена да излезе от ареста. Той се оплаква от болки в коляното и гръбнака. В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи какво е състоянието му.

Съдебният състав взе решение той да остане задържан под стража предвид изследванията, изготвени от вещите лица. Според тях, както и според лекарите, изготвили първоначалната експертиза, изкуствената става, поставена в дясното коляно на Бобоков, предизвиква дразнене и причинява възпаление.

Изследванията са показали обаче, че не става въпрос за инфекция поради липсата на бактерии в пробата.

Освен това той има и ранен стадий на ошипяване на гръбначния стълб, което предизвиква болка. На Бобоков му е наложено лечение с противовъзпалителни медикаменти и физиотерапия, което вече е започнало. Според лекарите няма пречки то да се провежда от ареста.