Съдът остави в ареста обвинения за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев

0
57
Рангел Бизюрев в съда

Обиди и последваща разправия са причината за престъплението

Отправени обиди и последваща разправия са станали причина за убийството в пловдивското село Цалапица. Това става ясно от показанията, които обвинения за престъплението Рангел Бизюрев е дал при разпита в четвъртък, пише „Марица“.

Защитникът на Бизюрев – адв. Колев, поиска днес от съда да пусне клиента му под домашен арест.

Бизюрев твърдял, че Митко го обиждал предния ден. Желанието и намерението на Рангел са били единствено и само да осъществи връзка с Митко и да си изяснят отношенията. По време на срещата се разменили реплики между двамата и се е стигнало до нанасяне на удари от Бизюрев.

Той казал, че е ударил четири пъти Митко в областта на тялото – торса, ребрата, но отрича да е имало удар по лицето. „Отрича да го е блъскала и ритал“, посочи служебният защитни.

В крайна сметка Окръжният съд остави в ареста обвинения за убийството в Цалапица.

Към настоящия момент, след извършените множество процесуално-следствени действия и според събраните доказателства, може да се смята, че е съпричастен към престъплението, смята съдът. Предвид поведението му след убийството, съществува и реална опасност да се укрие при по-лека мярка от „задържане под стража“.

В обяснението на Бизюрев става ясно, че неведнъж е напускал България, особено към Германия, където е работил. Възможно е и да повлияе на показанията на разпитаните до момента свидетели по делото за убийството в Цалапица, посочи още съдът.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд на 28 март.