Цацаров: Арабаджиеви да се върнат доброволно? Нямам такава информация

Той обеща, че акциите срещу Ветко и Миню Стайков няма да са единствените

0
117
цацаров
Сотир Цацаров

Главният прокурор отрече, че ще става член на Конституционния съд

Арабаджиеви ще се завърнат доброволно? Кой е казал това? Адвокатът им? Аз не разполагам с подобна информация. Вижте, ние не сме пощенска станция. Прокуратурата не приема уведомления, разпространени из медиите. В момента установяваме точното местонахождение на Арабаджиеви.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в парламента. По думите му акциите, предприети срещу бизнесите на Арабаджиеви и Миню Стайков, няма да приключат само с тях.

Всяко разкриване на подробности по тези случаи би увредило разследването. Но такива действия ще продължат и занапред, но не очаквайте постоянно да се изнася информация, тя ще бъде споделена с медиите, когато преценим, допълни Цацаров.

По отношение на трагичния инцидент край Своге държавният обвинител заяви, че разследването продължава.

В петък ще бъдат назначени двете основни експертизи – асфалтовите проби и мантинелите.

Като първи данни асфалтовите проби ще бъдат изследвани в лаборатория в Австрия, а мантинелите – в БАН. Всъщност именно резултатите от асфалтовите проби и изследванията от мантинелата ще хвърлят повече светлина върху трагедията. Има много писма, с които АПИ е била сигнализирана за този проблем, но защо не е имало реакция от страна на АПИ, предстои да разберем. При всички случаи предстоят още разпити, посочи Цацаров.

Относно експертизата на починалата родилка в Сливен Сотир Цацаров сподели, че нещата са сложни.

На въпрос дали е истина, че ще стане член на Конституционния съд Цацаров категорично опроверга тези слухове.

,,Не ми се коментират слухове, тръгвам към Съдебната палата, не към Конституционния съд. Моля ви, разберете ме – мандатът не е смисъла на моя живот. Моята кариера не свършва с мандата ми. Да си мислиш, че животът ти е мандата, значи си сбъркан някъде в главата“, отвърна главният прокурор.

,,Как така няма искане за екстрадиция на Митьо Очите? Това искане е изпратено до турските власти, с тях сме в постоянен контакт. Вече съдът решава кога ще бъде насрочено делото“, обясни Цацаров.