Борисов: БСП има шампиони по фалиране на банки

0
174
Снимка: фейсбук

Премиерът доволен от повишената перспективата на кредитния рейтинг на България от Fitch Ratings

„Толкова много сме направили и накрая някой да излезе и да каже, че било разруха. Във всички години, когато БСП, или ДПС, или тройни коалиции идваха на власт, една по една спираха европейските програми. Обаче като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове работят. БСП има шампиони по фалиране на банки“, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка в страната с министрите на финансите и образованието Кирил Ананиев и Красимир Вълчев.

Те обсъдиха икономическата обстановка в страната и коментираха международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата на кредитния рейтинг на България до положителна от стабилна. Борисов прочете част от доклада и каза: „неблагоприятно развитие е сегашната коалиция да не управлява“.

Премиерът подчерта, че сме на второ място с най-нисък дълг в Европа след Естония. Той обобщи, че към днешната дата най-големите агенция определят България като стабилна и положителна, и то в пандемия.

„Вчера малко като им се накарах, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Нали нямаше желаещи, сега опашки. Спасението е мощна армия от преболедували и ваксинирани“, каза Борисов.