Борисов: За да спрем басните с горивата-пускаме онлайн наблюдение

Премиерът обеща непрекъснато 24-часово наблюдение от танкера до бензиностанцията

0
89
борисов
Бойко Борисов

Специален сектор в ГДБОП ще следи за контрабанда на нефт и бензин

В петък в ГДБОП ще проведем съвещание с всички служби – данъчни, митници, гранични, Морска администрация, прокурори, депутати, във връзка с горивата. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Искаме да покажем, понеже много се упражняваха на темата „горива“, извели сме сигналите от Морска администрация, Гранична полиция, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите, изграждаме в момента и в петък ще покажем изцяло онлайн наблюдение на всеки един процес – от движението на даден танкер до продажбата в бензиностанциите как се контролира от различните служби горивото.

За да се елиминира човешкият фактор, съм възложил и всички сигнали вече са изведени в контрабандния сектор. В този сектор работят по двама служители на ГДБОП, полицията, данъчните, митниците, ДАНС, Гранична полиция. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят, заяви Борисов.

Ще оставим медиите да слушат и да гледат, и ако след това имат препоръки или има сигнали и от граждани, ще оставим точка за контакт, за да можем да кажем, че така както с цигарите – контрабандата от 34% я сведохме до под 5%, тук чрез непрекъснато 24-наблюдение, съответно с памет в сървърите, за да може, ако някой се съмнява или след това иска да се направи проверка, веднага да може да се извади и да се покаже – имало ли е танкер, не е ли имало. Всеки квадртатен метър се наблюдава от камерите в този момент. До петък сигналите ще са изведени в ГДБОП, подчерта министър-председателят.