Борисов в Китен: Изпълняваме ангажимента си да предоставим най-чистото море на хората

0
24
Снимки: МС

Като сълза вода излиза, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов посети Китен, където откри реновинараната пречиствателна станция. „Като сълза вода излиза“, заяви премиерът за съоръжението и допълни, че всички населени места на морето вече имат пречиствателни станции.

„Огромна пречиствателна станция, всички населени места вече имат най-модерното. Това, което сме поели като ангажимент към хората, туристическия бранш и гостите, предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода се пречиства“, изтъкна Борисов.

Относно кризата с коронавирус Борисов изтъкна, че в момента държавата се опитва контролирано да позволява на бизнеса да не спира работа. „Важно е да има дистанция и внимание към туристите. Ще свикнем да живеем, че това ни се случва“, каза той.

Малко по-късно днес предстои премиерът да открие обходния път на Поморие. Той е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв. Това е последен етап от модернизацията на пътя Бургас – Слънчев бряг.

Заедно с премиера са министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-министър Жечо Станков, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Приморско Димитър Германов, депутати, общински съветници.