Борисов: Юмрукът на Радев роди партии, които не просто не могат, но и не разбират материята

0
108
Снимка: фейсбук

Проспаха златните месеци за ваксинация. Радев вместо да даде пример, даже не знаем ваксиниран ли е. Кацаров – отиде на море, коментира лидерът на ГЕРБ

„Хайде да излезем двете партии от зала – 128 депутати. После нищо не може да се приеме. Те излизат и ГЕРБ излизат. Вече сме на избори, няма никакъв вариант за правителство? Защо стоим там? За да угодим на Радев?“, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„От месеци говоря, днес съм тук да призова за разум. Юмрукът на Радев роди не просто партии, които не могат, но те и не разбират материята. Радев изви ръцете на депутатите да актуализират бюджета. Залагат бюджет за следващата година, който следващото правителство ще е длъжно да изпълнява. Защото Радев се е концентрирал само да си спечели изборите. И следващото правителство, което дойде, ще трябва политически да се самоубие като намали плащанията“, обясни Борисов. Той очерта мрачен сценарий пред публичните финанси.

„Забравете за еврозоната с това, което се направи сега. Това ви го гарантирам. Аз съм вкарал България в чакалнята. Как си представят, че ще вържат бюджетния дефицит? Правителствата, които аз съм управлявал, винаги са били на излишък. В момента те не ни показват реалните числа, трябва да сме на около 5% излишък. А след приемане на всичко това, не е ясно на колко ще е“, предупреди Борисов и разкритикува сегашните управляващи, че са проспали „златните месеци“ за ваксинация.

„Радев вместо да даде пример, даже не знаем ваксиниран ли е. Кацаров – отиде на море. Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Тогава ще трябва да се орежат разходите и следващото редовно правителство да се самоубие. „Постната пица“ на Дянков помните ли? Колана на последната дупка. Но народът ни вярваше и удържахме. Сега кой има доверие да се направи това“, попита лидерът на ГЕРБ.