Борисов: Експертен кабинет устройва най-много ГЕРБ и мене

0
88
Бойко Борисов Снимка: архив

Една прекрасна госпожа от обкръжението на Радев дойде и нащрака тези работи в спалнята ми, когато не съм бил там. Грешката им беше, че пуснаха клипа в мое отсъствие, коментира премиерът.

Той заяви, че е предупредил преди години Путин за шпионите

„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура у всички”, обяви пред репортери министър-председателят Бойко Борисов.

„Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии, които не по моя вина се разцепиха, не можаха да влязат в парламента. Оформиха се няколко политически проекта, които са длъжни да „загряват около пистата“, за да си подберат избиратели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, на който му се приискат на 2 месеца избори, ще ги провеждаме”, заяви той.

Борисов каза още, че диалогът между Министерския съвет и президентството върви. „Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията заедно”, допълни той.

„Радев вече е политически играч. Той не е равноотдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, или към БСП или ДПС, които го избраха, но със сигурност не е към ГЕРБ”, категоричен бе Борисов.

Изяcнил съм как коварно хора от най-близкото му обкръжение ме сготвиха по един много елементарен начин. Една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, много добре бяха изучили ситуацията, години наред се бяха готвили за подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа от спалнята в мое отсъствие. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но има ли смисъл, коментира Борисов.

Премиерът говори и за пандемията. Според него заради предприетите мерки в страната все още не може да се усетят последствията от нея. „С мерките 60/40 и 80/20 хиляди заводи и работни места бяха запазени. Безработицата в България е към 7.5%, в САЩ и други европейски държави минава 25-30%. За мое съжаление Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол”, каза още той.

„Идва тежко време, а кризата ще продължи дълго време след това”, предупреди премиерът.

Борисов коментира шпионския скандал у нас с участието на двама руски дипломати. „Пред руския президент Владимир Путин преди няколко години заявих, че на територията на България не допускаме такива неща. Прокуратурата е много стриктна в това отношение. За да действат ДАНС и прокуратурата, значи има достатъчно информация”, заяви той.