Борисов: Законите са еднакви за всички с изключение на президента Радев /видео/

0
92
Снимка: архив

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди, сега ни обвинява за бюджета, пита премиерът

Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президента Радев, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод факта, че държавният глава не бе поставен по карантина, след като се установи, че е контактен със заразения шеф на ВВС. Борисов коментира и критиките на Радев и БСП към проектобюджета за 2021 г. Ето поста на премиера:

„Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона.

Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?

Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ.“