Борисов с неочакван ход на изборите – в листите много млади и неизвестни досега хора

0
470
Снимка: фейсбук

Младежите на ГЕРБ ме направиха оптимист за партията, казва той

С пореден неочакван ход ще изненада Борисов конкурентите си за предстоящите избори на 11 юли. Опонентите на бившия премиер ще бъдат шокирани от имената на млади и неизвестни досега хора, които попадат в листата на партията, пише „Антени“.

Всички те са от младежите на ГЕРБ, с които бившият премиер се срещнал лично през последните седмици. Борисов решил да обнови партията с лица на млади хора, получили престижно образование на Запад. Част от „старите кучeта“ възроптали срещу поколенческата рокада, но Борисов бил категоричен, че ГЕРБ има нужда от вливане на свежа кръв на модерни млади хора с престижно образование.

„Младежите на ГЕРБ ме направиха оптимист за партията. Не съм очаквал, че имаме толкова силна подрастваща смяна от толкова грамотни, умни, красиви и отговорни млади хора. Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите. Искам на вас, младите, мотото да ви бъде „най-доброто място за правене на бизнес в Европа“, каза Борисов.

Освежаването на партийните листи идва изненадващо за конкуренцията на ГЕРБ, която не очаквала, че бившият премиер ще заложи на млади, но неопитни хора в политиката. Ходът обаче се оценява като контрапункт на твърденията, че управлявалата досега партия не акумулира интереса на модерните млади.