Борисов за „Демократична България“: Не са десница, а деца и внуци на бившата червена номенклатура

0
403
Бойко Борисов Снимка: Novini.bg

Озлобиха се срещу нас заради F-16, интерконектора с Гърция и заловените руски шпиони, каза премиерът пред елита на ГЕРБ

Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от „Демократична България“/ДБ/ – това са бившите деца, внуци на червената номенклатура. Те го показаха, каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната работна среща на партията. Премиерът Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не. „В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После се борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами, Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана“, запита министър-председателят.

„Те (БСП, Мая Манолова) само могат да манипулират. И понеже казаха, че циганите обичат Бойко – циганите имат право да го обичат. И когато на живо, без да предупреждаваме никого, като ме видят, те скачат и викат, е защото осигуряваме работни места, защото вкарахме 50 000 техни деца да учат, а не да крадат – да учат. За София – дайте да си говорим с тези високоинтелигентните – ако не са ромите, кой ще ни чисти? В чистотата в София работят само роми, гледайте навън – метат като пчелички. В „Гробищни паркове“, кой ще работи? В мръсните работи само са те, но ние сме им осигурили децата им да бъдат толкова образовани, колкото са нашите, и да си изкарват с честен труд парите. Затова считам, че имаме право да гласуват повече за нас“, коментира Борисов. „Как са гласували ромите на президентските избори? Гледай сега, какво става Роска (към Росен Плевнелиев, който е в залата – бел. ред.). Оказва се, че Радев го обичат повече“, каза Бойко Борисов и цитира резултати от София, Пазарджик, София-област, Пловдив, Монтана, Враца. „40 915 в тези градове тогава са гласували за Радев, а за нашата Цецка 19 532. Сиреч два пъти повече са го обичали. Не знам какво са заобичали и какво са видели. Така че, ако искат да говорим за корпоративен вот. На нас още не ни е минал срокът за Костинброд – давността му“, припомни Борисов и отново се обърна към ДБ: „И като застана отпред да поискам да ми покажат автобуса с двойното дъно, дето е возил бюлетини и манипулацията – тези ли са демократи бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа, Росене, защо? Защото това не е градска десница. Това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била. Тя сега с нейните сателити работи.“

„Няма да ви се карам днес. Бях провокиран да направя тази среща, защото, когато се събираме, аз ви се карам. И тези отсреща си мислят, че са едва ли не някаква алтернатива. Ами ние, ако с тази армия, им направим сега едни предсрочни избори. 880 000 на 400 000, какво ще стане. Ще похарчим още 60 млн. лв. Пак ще се сглобява нещо, икономиката пак ще дръпне назад“, ядоса се премиерът.

„Има неща, които и аз научих от г-жа Нинова, гледах я на една такава трибунка, на която обяви старта на промяната. Един социолог покрай нея каза, че чул приятния пукот на пропукването на ГЕРБ. Това ме провокира да покажем с Румен Христов и земеделците как изглежда пропуканият ГЕРБ. По техните разбирания, ако сега излезем навън тези, които сме в залата, това ще е един голям протест.“

Премиерът на България не скри радостта си от постигнатата убедителна победа на първи тур на местните избори в някои общини като Хасково. Той се обърна към Делян Добрев, който е областен координатор там,  и заяви, че по-добра реабилитация от това няма.

„Поздравявам колегите от СДС за добрия резултат. Принципът на синия цвят задължава да бъдем заедно. Нека днес да ни видят усмихнати. Ще ви се карам и предупредя следващия път“, коментира Борисов. Той се обърна към кметовете с думите: „Хората трябва да видят, че милеете за вашите общини“.

„Няма сфера, в която да няма ръст. Под 4% безработица, само по времето на служебното правителство се губят 100 ТИР-а с контрабандни цигари“, заяви той. „Те се озлобиха най-много, когато закупихме Ф-16 и вече ни гледат с уважение в НАТО“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той даде и още примери – интерконекторът с Гърция, заловените за шпионаж.

„Балкански поток го изтъргувахме с един милиард по-евтино и т.н. Защо не ни подкрепиха поне сега? Кое им хареса в Мая повече? Мутра ли е Фандъкова, или е диктатор? Те говорят глупости, изкарват компромати и казват ГЕРБ беше много лош с нас. С кое, питам? Срещу белия автобус и човека, който подкрепяше Орешарски. Защо ви дразним, че ние сме евроатлантически съюз?“, пита се премиерът.

„Днес чух, че Нинова казала, че имало репресирани след изборите. Моля я да ми ги изпрати тези хора. Ако се окаже, че е вярно, лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ще има реакция“, закани се Борисов.