Къде изчезна бившият шеф на полицията, арестувал Бойко Борисов?

0
456
Венцислав Кирчев

Защо такъв ценен кадър не е в кандидатските листи на ПП-ДБ?

Какво се случва с човека, направил най-феноменалната и стремителна кариера в МВР по време на управлението на „промяната“? Къде изчезна Венцислав Кирчев, близък приятел на Асен Василев и човека на Васил Божков в Хасково с прозвището Ярето? И защо не е в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори на 2 април?

Тревожни въпроси. Да припомним, че Кирчев бе началник на полицейския участък в село Черноочене, Кърджалийско, но с идването на власт на Бойко Рашков в МВР стана първо директор на ОДМВР-Хасково през май 2021 година, а в края на годината, след встъпването на власт на правителството на Кирил Петков бе издигнат за директор на Националната полиция и там докара за заместник приятеля си Ангел Дулев.

Двамата написаха и утвърдиха плана за незаконния арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март 2022 година. Кирчев и Дулев се оказаха двамата висши полицейски началници, извикани в кабинета на премиера Кирил Петков и инструктирани как да бъде извършен арестът в нарушение на куп закони, НК и НПК.

След падане на правителството Кирчев спешно напусна МВР и се оказа кандидат за депутат на 7 място в листата на „промяната“ в Кърджали. Там агитираше с хора на човека на Черепа-Ярето.

На тези избори обаче ценният МВР кадър отпадна от тях и изчезна от хоризонта. Защо така? Да не би пък Асен Василев да го е разлюбил или пък Бойко Рашков да го е карал да върши незаконни политически поръчки? Кой да каже.