Борисов за нарушителите на мерките: Това не е игра на криеница с полицията

0
95
Снимка: NOVA

Този, който победи и надхитри, после може да зарази близките си, казва премиерът

„Хората вече са много дисциплинирани, проблемът е, когато е събота и неделя и е хубаво времето. Крият се от някого и искат да излизат навън. Затова мерките си важат, дано не се налага повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница. Този, който победи и надхитри, после може да зарази близките си. Това не е игра с управляващите, полицията, за да кажеш аз успях да ги надхитря, минах през полицията. Ако искаме затегнат контрол, КПП-тата трябва да изглеждат така, но ние не искаме. Ние работим за това хората да ходят на работа, да изкарват пари. Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той се срещна с турски представител на границата с южната ни съседка, който увери премиерът, че тировете ще преминават през границата.

Министър Маринов обясни, че глобите на нарушителите ще се събират по досегашния установен ред.

„Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите тираджиите, няма да им чистим. Благодаря и на тези, които почистиха. Има ясни инструкции към тираджиите къде да си оставят боклуците, след тях и дезинфекзираме“, заяви Борисов.

„Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските тираджии“, категоричен бе премиерът. От турска страна обявиха, че всеки ден през границата преминават стотици камиони.

„Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро“, пожела си Борисов. „Проблемът е решен.То няма проблем с преминаването, просто превозвачите искаха да си кажат какво има като единичен проблем. Аз отговорям за българските камиони. Има вариант стоките от Европа да се претоварват на български камиони и да преминават. Питали са специално президента Ердоган, за да дойдат тук. Тази практика работи вече“, каза още премиерът.