Борисов: За последните 11 г. България е увеличила 3 пъти нетните си активи на глава от населението

0
34
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Премиерът цитира проучване на германския застраховател „Алианц“

За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz, написа министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук.

Благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата. Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно, казва още той.

Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места, категоричен е той.

Въпреки тежкото наследство от кандидатите за властта днес държавата продължава да се развива. И това е видно от оценката и анализите на международните експерти. завършва Борисов.