Борисов: Този стожер на демокрацията Христо Иванов ни се кара, че задаваме въпроси за онези машини

0
530
Снимка: фейсбук

Хората мрат, а днес те ще теглят нов заем, коментира лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на Христо Иванов, че ГЕРБ водели кръстоносен поход срещу машините. Борисов припомни, че всички европейски държави са се отказали от машинния вот, точно защото има съмнения.

„Този стожер на демокрацията ни се кара, че задаваме въпроси. Той казва, че тези 228 машини били в камиона. Те са в куфари, абсолютно същите, еднакви, никаква разлика от сертифицираните. Ние просто попитахме защо са в държавния склад. Като гледате цялата тази схема от 4 човека, те може и да са най-добрите. Но и ние имаме изключително добри ИТ специалисти. Как ние да сме сигурни, че софтуерът е написан така, че братът, като го провери, да е правилен. Все пак са братя. Помня как Христо Иванов, като искаше видеонаблюдение и всичко останало, ние се съгласихме. Но като ги хванахме по боксерки за схемата с тези хора и машините, които могат да начукат 228 хиляди гласа, те ни обвиняват.

„Александър Кирков, съветник в ЦИК, се занимава с ключа за софтуера на машините. Кирков от IT компания с 10 хил. лeва заплата отива в ЦИК, а брат му отива в ДАЕУ със сертифицирането на ключа. Единият брат го прави, а другия го одобрява. Пламен Желязков е съдружник с Атанас Шарков. Шарков е бил съветник на Стефан Янев, Асен Василев и на ЦИК и става част от ИК на Лозан Панов“, обяви Тома Биков и продължи: „Тодор Цолов също от много голяма компания с над 10 хил. лв. заплата и отива да работи за 2 хил. Всичко това води към „честните“ избори на Румен Радев. Очевидно това е братството на почтените, както и на съдружниците.“

Абе Христо кой даде на ДПС в парламента двете най-важни комисии, регионалната и икономическата, вие ли бе Христо или ГЕРБ? А като си шушукате с Данчо Цонев и благодарение на него си приехте бюджета. Рашков и Гювен си другаруват. Ако не беше ГЕРБ, щяхте и шеф на БНБ да си направите“, допълни той.

Радомир Чолаков се възмути, че според решението да не се броят разписките става ясно, че 140 хиляди българи не могат да броят, а само тези четирима – могат.

„Ние подозираме, че тук нещо се случва, и изборите няма да бъдат честни“, заяви Чолаков.

Бившият премиер поиска и представител на партията да може да наблюдава IT специалистите какво правят, като призова и другите парии да поискат да видят как се случват нещата.

„Защо са само тези 4 души, да има и от другите партии ИТ специалисти, да си говорят и да е ясно на всички. И ние искаме наш представител да е там и да ги гледа в ръцете какво правят. Призовавам и другите партии да го искат, освен ако не са в схемата. Виждате партиите които са най-много против да се броят разписките.  А това, че същото искат от БСП и ДПС не може да ми обясняват, че това е коалиция.“

„Поредно нарушение на КС с Янаки Стоилов. Не знаят ли, че трябва да излезе решение на съда и тогава да се закълнеш. Ама като ги питаш, се сърдят и те обвиняват. Всеки иска да знае що дири чуждият мъж в гардероба, що дирят чужди машини при нашите чисти машинки. Те ни правят на балъци вече, но да не ни дават и да питаме. Така или иначе ще ги прехвърлят гласовете, но какво ще правите с вашите социологически агенции.

Не е важно точно колко депутати имаме, а изборите да са честни. В България преброиха в рамките на ден 99,2% от вота за ден, а в чужбина 1 процент броиха три дни. Дори и да обжалваш в съда, нищо не става, защото нямаш хартиен носител, така е измислено“, заяви Борисов.

От партия ГЕРБ коментираха и тегленето на държавен дълг от служебното правителство на Радев.

„Хората мрат, а днес те ще теглят нов дълг“, обяви Борисов. Тома Биков допълни, че активите на ББР са паднали с половин милиард надолу.

„Те не могат да разберат, че не в парламента се губи доверието, а отвън се губи доверието на хората. Защото им намаляват доходите и инфлацията унищожава и високите доходи. Юридическите въпроси касаят само ГЕРБ, Радев и хората му не ги вълнуват нито закони, нито конституцията“, допълни Борисов.

Борисов отговори и на въпроси на журналисти за магистрала „Хемус“.

„Единственото, което ме притеснява е, че българите няма да имат „Хемус“ и няма да има път до Видин. Другото е – без да консервират обектите, всичко това ще се разпадне“, коментира Борисов казуса със спряната АМ „Хемус“ и обвиненията от страна на Виолета Комитова.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допълни, че това са приказки на едро и откъде да минава пътя се решава от редица специалисти.