Борисов: Като дойдат гимнастичките със златните медали, ние можем да излезем с Кралев и да кажем – каквото ни е правителството, такива са ни и гимнастичките

0
127
Борисов в Брюксел.

Да се отъждествяват политиците с победите или загубите и да поемат пасивите или активите в спорта, е погрешно, казва премиерът

Това си е работа изцяло на Българския футболен съюз. Аз съм казал само, че с това ръководство на Българския футболен съюз държавата няма да има финансови взаимоотношения. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод днешното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което се очаква да бъде гласувана оставката на Борислав Михайлов. Тя беше поискана от министър-председателя след срамната загуба и расисткия скандал на футболната квалификация България – Англия.

В който и град да отидем, ни казват – искаме стадион. Това са 15-20 милиона за всеки един от тях. Трябва ли държавата да ги даде на нещо, което обществото не приема. Чували сте ме неведнъж и два пъти, че ако БФС сложи 5-годишна програма за детско-юношеския футбол за Х милиона на година, сме готови да седнем и да разговаряме с тях, каза Борисов.

С това ръководство, съгласете се, да седна да говоря с Борислав Михайлов днес, да поема всичките му пасиви – не искам. Футболните хора ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще избират ли, няма ли да избират, ще подават ли оставка, няма ли да подават, това си е лично тяхно право. Ние в това не се бъркаме. Каквото решат – ако нас ни удовлетворява като прозрачност, като чистота, подкрепа на обществото, сядаме и подпомагаме детско-юношеския футбол. Не ни вкарвайте в драмата какво ще решат футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние политиците да се отъждествяваме с победите или със загубите, и да поемаме пасивите или активите, е погрешно. Защото, като дойдат златните момичета със златните медали, ние можем да излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем – каквото ни е правителството, такива са ни и гимнастичките. Не е правилно и би било добре и опонентите ни да се съобразяват с това, посочи Бойко Борисов.