Бойко Борисов не подкрепя сливането на цивилното и военното разузнаване, очаква по-адекватни мерки от правителството

0
138
Бойко Борисов Снимка: Нова тв

Вежди Рашидов ми е приятел, но направи грешка, посочи лидерът на ГЕРБ

„Вежди Рашидов ми е приятел. Велик скулптор, направил много. Направи грешка, мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението е правилно“, заяви пред медиите в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призна, че в други партии подобни грешки не се наказват, но за съжаление в ГЕРБ не е така.

„Това, че подкрепяме правителството, не значи, че някъде, ако не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме ще си мълчим или няма да се поправя това нещо“, каза още Борисов.

Той разкритикува и изказването на военния министър Тодор Тагарев за дрона с бомбата, но все пак каза, че той се ползва с уважението му и няма нужда да подава оставка, но да работи и говори отговорно. „Когато излиза пред медиите по такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен. Откъде, как, защо, това е чувствителна тема. Когато се разбере, да излезе и да го разкаже. Откъде е дошъл – украински, руски, български. Като излизат да говорят, цялото правителство, да се готвят, за съжаление медиите са по-подготвени от тях и след това се налага да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата“, критичен бе лидерът на ГЕРБ.

За обвиненията от Корнелия Нинова, че стои зад протестите на зърнопроизводителите, които искат да свалят правителството, което той подкрепя, Борисов заяви, че ги приема като шега: „Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Приемам го като шега“.

И уточни, че очаква много по-адекватни мерки от правителството. Отбеляза, че обидите и квалификациите не са продуктивни. И предложи да се седне на масата със зърнопроизводителите и да се чуят исканията им. Да се подпомогне секторът, защото има справедливи неща, има и такива, които не могат да станат, коментира той.

„Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите“, отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване, каквато идея лансира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов./24 часа