Борисов към испанския си колега и домакин Педро Санчес: Аз съм от „Реал“ Мадрид

0
33
Бойко Борисов и Педро Санчес Снимки: архив

Нашият премиер покани новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел в България

Аз съм от „Реал“ Мадрид, каза премиерът Бойко Борисов на испанския си колега Педро Санчес, който е домакин в Мадрид 25-ата конференция на ООН по изменение на климата. Борисов е известен с пристрастията си към Белия балет и дори е сниман с екипа на испанския футболен гранд. Санчес посрещна своя колега в Мадрид, двамата пиха кафе и разговаряха в непринудена обстановка.

Премиерът поздрави новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел по повод встъпването му в длъжност. Борисов покани Мишел в България. Мишел отвърна, че са се разминали, защото той е искал да дойде, но точно тогава Борисов е бил в САЩ.

С Шарл Мишел

По време на конференцията Борисов се срещна с лидерите на страните от ЕС, както и с новите председатели на Европейската комислия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел. Те обсъдиха важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия Европейски съюз.

Борисов поздрави Урсула фон дер Лайен и й пожела успех като председател на Европейската комисия. Двамата са убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого.

Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен

Министър-председателят разговаря с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин. Те споделиха страховете си, че живеем във време, в което религиите твърде често се използват с користни цели.

С Пиетро Паролин