Борисов на инспекцията на „Балкански поток“: Радев да дойде, за да види какво прави провалената държава

0
131
Бойко Борисов

С проекта са заети работници от 16 държави, посочи премиерът

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път да обходи трасето на газопровода „Балкански поток“ и по суша, съобщава „Монитор“

По-рано през деня Борисов се качи на правителствения хеликоптер заедно с представители на саудитската компания „Аркад“, която изгражда проекта, и зам.-министъра в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун.

С тях отново бе и изпълнителният директор на „Булгартрасгаз“ – Владимир Малинов, който влезе в ролята на преводач.

Борисов обясни, че след като приключи работата по „Балкански поток“, пътищата ще бъдат асфалтирани. Той отново поясни, че с проекта са заети работници от 16 държави. По време на инспекцията спряха до един от работниците, който се оказа от Гърция.

Премиерът напомни, че родната опозиция изтъква, че зад „Аркад“ стои руска компания. „Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска“, заяви министър-председателят по адрес на опозицията. „Уверявам, че компанията е от Саудитска Арабия, защото аз съм неин собственик“, отговори на свой ред саудитският гост.

„Аз знам, но ти казвам какви жълти новини се пишат“, коментира на свой ред Борисов. „Ето тук да ги посети президента Радев, за да види какво прави провалената държава. И не само той“, каза още Борисов, визирайки критиките на държавния глава.

„Това е символичен акт на нашето партньорство“, коментира на свой ред заместник-министърът Аабед Абдулах Алсаадун. А принц Мохамед оказва голям натиск, за да приключи навреме проектът, каза още той.

Борисов добави, че се мисли и за младото поколение. Покрай газопровода се прекарва и оптичен кабел и така младите щели да се радват на високоскоростен интернет. Самите гости също били впечатлени от бързия интернет у нас, докато били на хеликоптера.