Борисов: На масата в Истанбул ме знаеха като приятел и на Тръмп, и на Брюксел 

0
342
Снимка: Канал 3

На територията на България няма „Турски поток“, това е нашата газоразпределителна мрежа, отсече премиерът

Тези на масата в Истанбул днес ме смятат за приятел на Тръмп, както и за приятел на Брюксел. Всяко мое действие отговаря на интересите на България, на общността, и трето, в чисто човешки план, ние от много години сме заедно и си вярваме. Путин каза, че при нас и „да“ е „да“, и „не“ е „не“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти след завръщането си от Истанбул за официалното откриване на Турски поток.

„Днеска с геостратегическото ни партньорство със САЩ, и с президента Ердоган и президента Путин (те се шегуваха – „внимавай какво говориш, защото Бойко ще информира и Брюксел и Вашингтон“), днес ние бяхме с нашите геостратегически партньори и с нашите съседи. Пропуснах и Гърция, защото в Александропулис станахме ортаци, както биха казали в Турция. Вижте в един ден – САЩ, Гърция, Турция, Русия, Сърбия. И сме си дошли – без кетеринг“, обобщи Борисов.

На въпрос дали през българска територия газопроводът ще се казва Балкански поток, Борисов отговори: „Не внушавайте на хората неща, които не са истина – на територията на България няма Турски поток, това е нашата газоразпределителна мрежа, през нея прекарваме за всеки, който иска да прекара газ.“